paper_doll Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 suwałki wokół szarzeją warszawskie klimaty są cieplejsze w kolorystyce a pierwszy siwy włos pojawia się na głowie najpóźniej w warszawie zapominam o majestacie pałac kultury rzuca cień na uśmiech gościa w dresie pod galerią centrum ćpun przestaje brać czasem tylko nerwowo rozgląda się za gwiazdą może kayah wyjdzie z empiku krakowski dworzec toalety miejskie liczą sobie dwa złote za siku odcinek papieru jak bilet okazuję kontrolerowi w okienku starsza pani w towarzystwie postwojennym składa kwiaty pod pamięcią powstańców dziadek niezrozumiale śpiewa coś o chłopcach archaiczny akordeon zawodzi podobnie renowacja budynków zasłania niebo budowniczy słucha status quo śpiewają cegły i rusztowania łódź na piotrkowskiej młodzież szaleje w sklepowych witrynach przegląda się bohema wieczorna zorza sklepikarz spogląda podejrzliwie klientela poniżej kupuje fajki wino kubeczki zapija wczorajsze bułkijakoś tak smutnawo na wieczór choć mąż przytula do piersi dzieciątko nie płacze kot się łasi odbarwione ściany cieszą serca za kąt
paper_doll Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 dziękuję doktorze :)
Dorma Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Odważnie.. Zachwilę na Panią/ Pana wsiąda mieszkańcy zwolennicy i przeciwnicy wymienionych miast :)
mohnatz Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 a ja jestem z Gliwic - mam też znajomych w innych miastach, które w przytoczonym utworze Autor - łaskaw był pominąć. W moim i Ich imieniu - dzięki
paper_doll Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Dorma, jaja sobie robisz??? Piłyśmy piwo u Joaxii, a Ty do mnie per Pan/Pani ;) Patrycja (Rosłoniec). no całej Polski nie opiszę, tym bardziej, że to takie wspomnienia z miast ww.
Dorma Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehehe.. Trzeba było tak od razu :) Na czole nie masz napisane, że ty Pati, trzeba było mi dać znać..:) Piwo z nami piłaś a Trójmiasta nie opiszesz.?. Oj nieładnie..
paper_doll Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 musiałabym pisać o bigosie i smalczyku ;)))) stare, dobre czasy :)))
magdamalek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Suwałki? Małe miasto...Ale tak ważne w tym wierszu jak Warszawa lub Kraków. Ja widzę poezję... Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam sąsiada :)
slawomir_zeromski Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ja przy kayah się zatrzymałem i naprawdę... rozweseliłem, a że nie wiem co dalej jest - nie szkodzi...
slawomir_zeromski Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ale wiesz - doczytałem i mi się bardzo spodobało, jeśli nazbierasz więcej powinno zostać wydane tylko nie pisz o szarzyźnie życia - mamy ją na co dzień co nie zmienia faktu że wiersz szczery, prawdziwy i naprawdę cieszący gratuluję Sławomir Benedykt Żeromski
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 kiedyś już ten wiersz widziałem, ech, Wawa jak smutny rydz w koronce podobna do jakiegoś trującego kapelusznika mimo wszystko coraz bardziej mi do gustu podchodzi z ukłonikiem i pozdróką MN
Dorma Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czemu nie? To tez dobry temat, a jaki smaczny :)
Rekomendowane odpowiedzi