Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

młodsza siostra zapytała ostatnio
czy kondolencje można słać sms-em

ponieważ tatuś jej koleżanki
/ze współczesnego zwanej "psiapsiółką"/
nie wrócił z nocnej zmiany w kopalni
przytłoczony codziennością od
i mega-toną ziemi na
zawsze ...

niczym starożytny mędrzec odparłem
że szkoda czasu na słowa -
obrazy mówią więcej , zawsze .

- okolicznościowy jej wyślij , dziecinko , naprzykład

taki :-(

Opublikowano

a w 250 znakach się mieści? ;)

W całym wierszu nie podoba mi się tylko:
/ze współczesnego zwanej "psiapsiółką"/
w ogóle tego nie czuje i nie rozumiem. Myślę, że wiersz lepiej funkcjonuje bez tego wersu.
Pomysłowo i ciekawie, oby tak dalej
Pozdrawiam
Coolt

Opublikowano

ja zrozumiałam wyrażenie zawarte w psiapsciolce, troszke to nie pasuje to ogoly, ale do calej teorii owszem. Ogołem, budowa mi się nie podoba, bo nie czyta się płynnie, ale za to pomysł na serio ciekawy i przyciąga a to idzie u mnie górą niż budowa, więc zyskujesz moje uznanie.

Tak ot tak. Weronika.

Opublikowano

Ironią kipi. Spodobał mi sie Pana wiersz. Jest pomysł, na poetyckim talerzu wyłożył Pan treść nad która warto się zastanowić, a ja powiem że rzadko widzę utwory których tematyka nie dotyczy miłości czy opisu (jakże górnolotnego :P) świata widzianego oczyma wrażliwej jednostki.
Uogólniłam oczywiście.

"niczym starożytny mędrzec odparłem
że szkoda czasu na słowa -
obrazy mówią więcej , zawsze .

- okolicznościowy jej wyślij , dziecinko , naprzykład

taki :-(" - bravo /moje w tle/
Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Annie   :)  orientalną, skomplikowaną nutą ..serca :)    słodycz kokosa, pieprz ( dużo pieprzu), drzewo sandałowe, fasolka tonka, piżmo itp. Ale nie chciałam przesadzać;)    Już zdecydowałam. Jean Paul Gaultier Le Beau Le Parfum .  pozdrawiam :)    @Tectosmith   dziękuję Tectosmith :) również Ciebie pozdrawiam:) 
    • @marekg czytając Twoje wiersze próbuję " złapać myśli" , które wplecione są w wersy, ale są one takie eteryczne, delikatne, wręcz nieuchwytne...Lubię jednak wnikać w ten wyjątkowy świat, gdzie przenikają się ludzkie cechy charakteru z otoczeniem, nadając właśnie przedmiotom rożne emocje. Latarnia, która spala się ze wstydu obnaża doskonale  ludzkie słabości...Bardziej ujmująco i magicznie nie możnaby tego wyrazić...Dla mnie to poezja z górnej półki! Pozdrawiam :)
    • @Radosław czas jest dla nas nieubłagalny. On nigdy nie zostawia reszty, jedyne co zostawia to niedosyt po utraconych chwilach...Powiedziałabym, że jest wręcz bezlitosny...Gratuluję miniatury, jest bardzo udana moim skromnym zdaniem. Pozdr:)
    • @Alixx22 ten szept wiatru przedstawiony w wierszu przenika niepokojem do szpiku kości. To " zawodzenie wśród sosen" jest tak obrazowe, że i ja je słyszę...A " krzyk nasączony szeptem cienia" jest niebanalną metaforą osamotnienia podmiotu lirycznego. Innymi słowy ten wiersz to tzw. moje klimaty. Pozdr:)
    • @Waldemar_Talar_Talar ciekawy wiersz z motywem dwóch scen. Tylko tak sobie rozmyślam, że scena to i może nawet jest jedna tylko jej wygląd ulega niekiedy zmianie , no i role różne w życiu przybieramy. Druga kwestią wartą reflekji jest także stwierdzenie na końcu weru, traktujące o tym , że człowiek  nauczył się grać rolę...Chyba nie zawsze umiemy te role zagrać, niekiedy potrzebujemy wsparcia innych ludzi. Ile razy popełniamy przecież błędy co mogłoby sugierować, że jednak nie do końca umiemy właściwie tę rolę odegrać...Interesujący jest Twój wiersz, lubię właśnie takie, które pozostawiają tyle wolnej przestrzeni do interpretacji! Pozdrawiam!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...