Roman Bezet Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 W najbliższy piątek 15 grudnia około godziny 20 w Rynku koło Mitoraja ;) spotykamy się przedświątecznie - obecność obowiązkowa! ;) Proszę, żeby każdy przyniósł wiersz o aniołkach ;) pzdr. b PS. już wiem, że na pewno bedą: jacek sojan, klaudiusz i everygreen
M._Krzywak Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 a nie aniołki mogą przyjśc ???
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Melduję się zaocznie z wierszykiem. Aniołku mój… nie noś mnie w dzbanie dopóty dopóki ani nie wymachuj jak transparentem wiesz najlepiej mi w piersiówce Pozdrawiam, Stephen.
Jaro Sław Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 A pozdrówcie tam ode mnie ten mój Kraków....
kazelot Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 tak jest :) to ja się jeszcze oficjalnie i publicznie potwierdzę :) ps. ten mitoraj do jakiś daleki krewny mikołaja? ps2. a może być wierszyk o seksie polityce i przemocy??
Regina Misztela Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 melduje się Regina Misztela:)
Roman Bezet Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Agneska też na 100P! A Jacek P. na 45% (ulga emerycka), ale z nadzieją na wzrost (mocy ;). No i Miś "solo na jeden głos" Kowalsky Mogą być nawet bydlęta, byle mówiły ludzkim lub śpiewały anielskim - głosem ;D pzdr. b
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 ot moi mili - An i Oł zyli lecz jedno piórem a drugie sercem takoż się w siebie zrazu wybyli że ich już nigdy osobno więcej nikt nie zobaczył - takoż i mają wspólnie na imię - anioł z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 pamiętam taką pieśń - zaczynała się "narysuję dla Ciebie aniołka ..." może ktoś zna, ktoś pamięta - piękna była - często jej kiedyś słuchałem - ale to stare czasy, hi - no jakieś 90' z ukłonikiem i pozdrówką MN
Marlett Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pamiętam ,ale podoba się aniołek..hi. PozdrawiaM
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pamiętam ,ale podoba się aniołek..hi. PozdrawiaM znalazłem: wiersz Agaty Budzyńskiej: Narysuję dla ciebie aniołka Choć nie mnie prosisz o to w swych wierszach Nie mnie I usiądę przy twoim stole Choć nie dla mnie było to miejsce Nie dla mnie Będę biegać po twoich sadach Zrywać wszystkie jabłka czerwone Choć nie ja miałam je rwać Wyśpiewam dla ciebie cały świat Wyśpiewam dla ciebie twoje wiersze I miłość wyśpiewam - najpiękniejszy dar I uśmiech wyśpiewam dla ciebie Strącę z nieba dla ciebie aniołka Aby zaniósł do ciebie mój uśmiech Choć nie ja miałam się śmiać Na przystanku pod twoją jabłonią Będę czekać na ciebie codziennie Choć nie ja miałam tam stać Wszystkie jabłka, wszystkie czerwone Porozdaję twym przyjaciołom Choć nie ja miałam przyjaźń dać Wyśpiewam dla ciebie cały świat Wyśpiewam dla ciebie twoje wiersze I miłość wyśpiewam - najpiękniejszy dar I uśmiech wyśpiewam dla ciebie Narysuję dla ciebie aniołka Choć nie mnie prosisz o to w swych wierszach Nie mnie Będę patrzeć w twoje oczy Choć nie ja miałam siłę w nich czerpać Nie ja Będę tulić do twoich dłoni Mą dziecinną buzię pyzatą Choć nie ja miałam czułość dać Narysuję dla ciebie aniołka! Narysuję dla ciebie aniołka! Narysuję dla ciebie aniołka z ukłonikiem i pozdrówką MN!
Marlett Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Piękny ! http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=51068#dol mój trochę skromiejszy,ale zawsze anioł;
jacek_sojan Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 witam i oczekuję na cały artystyczno-poetycki kraj z aniołami stróżami i bez aniołów...z pewnością zamelinujemy się w knajpce Cabaret po przeciwnej stronie Univerka - Colegium Novum...na ul. Jabłonowskich; przed skrzyżowaniem z Loretańską idąc od prostopadłej z ul.Jabłonowskich ul. Podwale (to ta, po której kursują tramwaje koło Jagiellonki...ale spotkanie najpierw pod Mitorajem, oczywiście; heeej! Jacek S ps.; a miało być Bezecie o winie, o WINIE tłoczonym z winnej latorośli; jesteś sabotażysta...albo chcesz się już wkupić między aniołkami pośród aniołków....nie wiem, nie wiem, poeto, czy wierszyk wystarczy...J.S zainteresowanych doinformuję: Mitoraj to rzeźba znakomitego polskiego rzeźbiarza Mitoraja; to ta spiżowa głowa leżąca na postumencie pod krakowskim Ratuszem...pozostałość po znakomitej wystawie rzeźb artysty na Rynku sprzed 2 lat!
Agnes Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 na mnie zawsze można liczyć :D będę, choć może chwilkę spóźniona. do/a
Dorma Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Mnie nie będzie bo się już obraziłam
M._Krzywak Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jako zjawa ;)
jacek_sojan Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kto się obraża ten się sam naraża... przyjdź Dorma, obrazimy cię po krakowsku, może poczujesz się lżej...J.S
Dorma Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kto się obraża ten się sam naraża... przyjdź Dorma, obrazimy cię po krakowsku, może poczujesz się lżej...J.S ale napewno nie bliżej. Wszystko zawsze dzieje się na południu, a jak chciałyśmy zorganizowac cos w Gdańsku to nikt nie wpada..
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kto się obraża ten się sam naraża... przyjdź Dorma, obrazimy cię po krakowsku, może poczujesz się lżej...J.S ale napewno nie bliżej. Wszystko zawsze dzieje się na południu, a jak chciałyśmy zorganizowac cos w Gdańsku to nikt nie wpada.. morze z powodu morxza do którego można plumknąć, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi