Agata Pawlus Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tym, którzy mnie kochają pozostawiam miłość,której nie przyjęło niczyje serce tym, którzy mi współczują - współczucie, którego nikt nie chciał tym, którzy nie wiedzą co robić - Boga, którego zawsze odrzucali tym, co dom swój budują na piasku - kilka półek skalnych tym, których wszyscy odrzucili - siłę, ktróa kiedyś tak bardzo mi pomogła tym, którzy stracili zaufanie - tak niemodne dzisiaj przebaczenie tym, którzy zgubili sens życia - kilka drogowskazów lepszego jutra tym, co stracili nadzieję - list do Hebrajczyków 10,23 tym, którzy mnie nienawidzą - ostatnie słowa Chrystusa na krzyżu tym, co cierpią - godność i uśmiech tym, co odeszli - Boga i wam, którzy odejdziecie - ten testament [sub]Tekst był edytowany przez Agata Pawlus dnia 17-02-2004 14:37.[/sub]
Aneta Żarów Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz zrobił na mnie wrażenie. Tyle w nim żalu i desperacji, że troche się przestraszyłam, a już ten "testament" na końcu dopiął swego. Pomysł bardzo przypadł mi do gustu. Zaraz zabieram się za inne pani wiersze:) Pozdrawiam!
Marcin Jagodziński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niezwykle to podniosłe. ale czy ten Bóg to tak chce być zostawiany przez peelkę? sporo jest w tym -- w moim odczuciu -- pychy.
Indian_Summer Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tez mi pasuje tu slowo podniosle i dodam, ze jak dla mnie lekko nieciekawe, co nie znaczy, ze zle, ale do mnie to slabo przemawia, dodatkowo jesli miesza sie do tego boga i to kilkakrotnie...
Malgorzata Stypulkowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 musiałaś to pisać w jakiejś trudnej chwili ale nie wyszło z tego nic dobrego, nadęte to jakieś
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 I jeszcze ciężko się czyta ze względu na układ tekstu. Mam pytanie: "tym, którzy mnie nienawidzą - ostatnie słowa Chrystusa na krzyżu " A z której Ewangelii?
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ja już wolę litanie, idę modlitewnik kupić. Jeszcze jedno, tak wszystko peel zostawia, a pytanie, czy ktoś chce być uszczęśliwiany na siłę??
Rekomendowane odpowiedzi