Nechbet Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 dziś jestem Ewą z obrazów Durera piękną i nagą, w dyptyku – symbolicznie tak, to nadal ja, w tych wszystkich światłocieniach, perspektywach, reflektorach jabłko jest jabłkiem, jak było na drugim planie doskonale komponuje się z czerniąach, gdyby to wąż zechciał do mnie wszystko, wszystko byłoby winą mężczyzny zazdroszczę tobie sławy
Rhiannon Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och! Na pewno! Ale, kurczę, nie jest, no... Stanowczo na plus! Pozdrawiam, R.
Lady_Supay Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Generalnie podoba mi się obrazek, tylko: "jak było na drugim planie doskonale komponuje się z czernią" ----> czemu użycie dwóch czasów? I nie bardzo rozumiem "gdybo to wąż zechciał do mnie" Słońca!
zak stanisława Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 gdyby wąż zechciał....do mnie z tym jabłkiem pozdrawiam a ja nie chciałabym.... kobiety zawsze dążą do wiedzy.... pozdr Es
kyo Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 ech Martuś, Martuś ;) całuski
Nechbet Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Rhiannon, bardzo mi miło Lady Supay, dwa czasy dla podkreslenia symbolizmu jabłka, że bylo i jest, i zapewne też będzie, a na obrazie akurat komponuje się, tu i teraz, w momencie patrzenia na obraz, jest i istnieje, w szczególnej czaso-przestrzeni, tyle gwoli wyjaśnień różnicy czasowej ;) Stasiu, chciałabym dowiedzieć się coś na temat wiersza :-))) w sensie podoba się czy nie :) in plus czy też odwrotnie :) po to piszę między innymi dziękuję za poczytanie i komentarze :) pozdrawiam cieplutko ;*
Nechbet Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Tak Jasiu? oczekuję komentarza, a nie wzdychania do mnie :P buźki :*
egzegeta Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 kobieta o kobiecie na tle światłocieni to mnie rusza nawet gdy sensu nie chwytam a wzdychać nie można? Gdyby inne Twoje imię, to bym spasował ale Martunia zbyt piękne I czytać będę zawsze Ciebie nawet gdy wersy nic mi nie powiedzą p o z d r a w i a m w p ó ł c i e n i u
Tomasz_Biela Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 ciekawe uogólnienie szczegółów nie będę się czepiał zaciekawił ten prosty przekaz chociaż wiersz do jednorazowego przeczytania jak dla mnie wieczności.
Nechbet Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 niechaj będzie jak ma być, każdy uważa co chce dziękuję za opinie pozdrawiam cieplutko :*:))
ot i anka Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 no, wiersz poprawny. ja mam słabość do odwołań obrazowych i ogólnosztukowych (historyczno sztucznych:P) więc to plus, że Durer. Nie wiem czy w drugim wersie nie warto wywalić tego "symbolicznie" moim zdaniem niepotrzebne dopowiedzenie. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi