Lady_Supay Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 hojny Stwórca wylewa mleko na świat - kąpiel Kleopatry dostępna dla każdego w niej każdy wydaje się piękny * zgubiłam drogę do wnętrza i wszędzie trafiam na miłość własną do bólu głęboką jak studnia Pana Boga zakochani nie widzą nic poza sobą więc patrzę w siebie i widzę i boli bo kochama cały świat zaparował
Małgorzata_Jaworek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 dla mnie troszkę nierówno. Pierwsza strofa buduje nastrój, brzmi ciekawie, a druga trąci banałem. Może to tylko moje odczucia. Po przeczytaniu pierwszej strofy, druga mnie rozczarowała. Parę dni temu objechano mnie za tekst o miłości. Podobno to niebezpieczny temat. Mam nadzieję, że Twojej miłości tutaj nie "zgwałcą" ;) Pozdrawiam : )
Lady_Supay Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 "kochaj bliźniego swego jak siebie samego", a miłość to względne pojęcie abstrakcyjne. ;) Pażiwjom, uwidzim - zgwałcą, to zgwałcą - trochę nieprzewidzianej"przyjemności" ;). a druga strofa jest tylko implikacją motta i strofy pierwszej. Tak po prostu i zwyczajnie. ;) dzięki za wgląd i czas. Słonka!
kyo Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 gdyby wiersz był tak interesujący jak ostatni wers pozostałby w mojej pamięci na długo, ale niestety nie dla mnie. choć zabieram sobie tą fraze:) pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Lady, pozwól, że przedstawię moją wersję bez jakiejkolwiek ingerencji w sens:hojny Stwórca wylewa mleko na świat - kąpiel Kleopatry dostępna dla każdego w niej każdy wydaje się piękny * zgubiłam drogę do wnętrza wszędzie trafiam na miłość własną do bólu głęboką jak studnia Pana Boga zakochani ślepi patrzę w siebie widzę i boli kochama cały świat zaparował Przepraszam pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 w końcówce "i" kompletnie niepotrzebne, nie dość że blisko siebie i wydaje się być wyliczanką to jeszcze źle się czyta a przecież wiersz z taką dużą porcją ciepła pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 'zakochani nie widzą nic poza sobą więc patrzę w siebie i widzę i boli bo kocham' (siebie?) właśnie, dlaczego miłość musi boleć, nawet słowo boli, bo śmiechem jest dla niektórych...(dziwię się i jeszcze długo będę) bardzo odważnie piszesz o uczuciach, i dobrze się czyta.BRawo! pozdr eS
Lady_Supay Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Myślałam, że jest to dość czytelne, iż chodzi o miłość własną. 2 strofa jest bardzo prosta, ale w tej prostocie właśnie chowa się sens. egzegeto, choć Twój skrót brzmi apetycznie, jednak nie mogę zmienić strofy - mimo wszystko coś by się w sensie zmieniło. ;) Macieju, ta właśnie wyliczanka ma na celu wzmocnienie "punktu widzenia". Przykro mi, że źle się czyta, ale może spróbuj na głos. ;) Stasiu, ślicznie dziękuję. :) Pozdrawiam wszystkich słonecznie.
Nata_Kruk Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (...)więc patrzę w siebie i widzę i boli bo kocham.... szkoda, ale tak chyba najczęściej jest. Pozdrawiam... :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 No, jak pięknie, tylko nie zmieniaj, bo zgwałcą. Pozdrawiam. Stefan.
Agnes Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 wow :) (zatkało mnie) pozdr. a
Lady_Supay Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Nata, dzięki piękne. Stefano, no to nie zmieniam. Agnes, niezwykle mnie cieszy Twoja obecność. Nie wspomnę o komantarzu. :) Słonka wiele, bo mi go brakuje.
Ewa_Kos Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Miłość własna zawsze boli....Wiersz bardzo mi sie podoba. miłość własną rozumiem, aż do bólu właśnie:)). Pozdrawiam ciepło. EK
Lady_Supay Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Ewuś, dzięki. :) Wuszka, a co ja tam Cię będę lała. Ważne, że coś się podoba, a to już jest dobrze. :) Część za, część przeciw - ot, gusta, a z tymi się nie dyskutuje. Wszak każdy to indywiduum, a za każdym nie trafisz. :) I na tym polega piękno! Słoneczka!
Tomasz_Biela Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 subtelny obraz jednak spora doza smutku i świadomego odczuwania egoizmu zmusza do refleksji nad sobą sposób przekazu podoba się bardzo wieczności.
51fu Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 taki mały, lekko ironiczny. chyba nie nosi w sobie szaleńczych ambicji, więc mogę ciut aprobatycznie kiwnąć głową. a zatem może być, puszczę płazem wszelkie kochania. pozdrowiona bądź.
Rekomendowane odpowiedzi