Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w domu wariatów
jest ktoś naprawdę chory?
Nie,to my,ci co jesteśmy
na zewnątrz, twierdzimy,
że oni nie są zdrowi,
bo nie umiemy zobaczyć
tego wszystkiego, co
widzą oni.
Wariaci.
O ile ktoś taki tam istnieje...
Bo czy my wszyscy,tu, nie
jesteśmy wariatami?

Opublikowano

Przedewszyskim nie jestem pewna czy mozna ten utwor nazwac wierszem..Nie ma zadnych srodkow artystycznego wyrazu..A jesli juz to wiersz to z pewnoscia za malo w nim poezji..Oprocz tego zbyt oczywisty i zbyt doslowny
Opublikowano

Zdecydowanie bardziej wolę Welcome home (Sanitarium) w wykonaniu zespołu Metallica...
To co tutaj przeczytałem... nie wiem jak to nazwać, bo nie sądzę że można to nazwać tekstem autorskim...

O wiele bardziej przypadł mi do gustu tekst Hetfielda, Ulricha i Hammetta i proszę... nie rób tego nigdy więcej...przynajmniej nie z utworami tego zespołu....

Piotr Mogri

Opublikowano

Zatrzymałam się na dłużej tylko dlatego, że treść utworu przywołała mi wspomnienie ulubionego fragmentu książki "Weronika postanawia umrzeć".Uwarzam,że temat utworu jest dobry, ale zbyt banalnie opisany,nie zaciekawia...a szkoda

Opublikowano

Nie próbowałam napisać nowej wersji piosenki Metalliki, za bardzo ją lubię... Po prostu nie wiedziałam jaki tu wstawić tytuł. No i wiem, że się nie umywam do Jamesa. Może to rzeczywiście był błąd. Ale to chyba nie jest unforgiven;)?