Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Jesienią róże kwitną kolorami Oczarowując wokół świat. Mechate płatki mają, jak aksamit I targa nimi psotnik wiatr. Ten figlarz jeszcze ciepłem bałamuci Choć żaru lata już mu brak. Drobnym deszczykiem pokropi, posmuci, Lecz wdzięki ich - oglądać rad. Tej herbacianej - podwiewa sukienkę. Podziwia piękne kształty nóg. Żółtej bluzeczkę porozpinał z wdziękiem I w zachwyt wpadł. "Ach piersi - cud". Pąsowa róża stoi cała w pąsach, Tak oczarował ją ten trzpiot. A fioletowa - nic, tylko się dąsa: "Ten wiatr to pewnie niezły łotr". Dwukolorowe on ciepłem omamił, Dla innych bardzo miły jest. Zwiewny żartowniś flirtuje z różami Obdarza ciepłem - ma ten gest. Czasem i jemu też ciepła potrzeba, Wtedy wykrada z leśnych kniej. A smutnej róży zniósł szczęście z nieba. Jesienny wietrze - wśród róż wiej. Skorzystaj z pięknych kolorów jesieni, Nim srogie mrozy skują świat. Dla róż zostaniesz uroczym wspomnieniem: "Jak miło wiał jesienny wiatr..."
zak stanisława Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Jacku, nie jest to szczyt twoich możliwości, ale na jesienny zimny ranek może rozgrzeje on niejednego pana, mnie sie podobają motywy jesienne i puenta/ Skorzystaj z tej pięknej złotej jesieni, Zanim srogi mróz skuje świat. Dla róż wiosną będziesz tylko wspomnieniem: „Przyjemnie wiał jesienny wiatr.....” serdecznosci/ES
M._Krzywak Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Jeżeli to nie erotyk, to niech mnie kule biją :) Jacku -bardzo w porządku, może wstęp nieco za długi - zamiast 8 wersów 4 ???
Tali Maciej Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 róże ach te róże kolce na wskroś za duże com ci ja z płatków teraz wywróże kiedy mnie wzruszył liryk jesienny szeptem słów delikatnosennych lubić czy nie lubić oto jest pytanie takie pyszne wiersze czytam na śniadanie pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest jesienny erotyk, niech mnie róże kłują. Pzdr.
PAWEŁ ANDRZEJEWSKI Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 myślę że w różach, bardziej gustują kobiety ale wiersz mi się podoba. jego lekkość, zwiewność i ten wiatru temperament. zdecydowanie na TAK
Piast Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 To układ strof 11/8 - w każdej strofie jednakowy, choć jak zauważyła Stasia trochę inny Jacek. Bo rytm nieregularny i taka sama średniówka... Piszę to nie by krytykować, ale by pokazać inność Jacka, choć sie domyślam powodu takiego stanu rzeczy. Wierze jednak, że wróci niedługo do swoich doskonałych form. Ciekawy temat i zapis i przyznaję - erotyk swego rodzaju... Ech... Chciałbym ja wiatrem być chociaż przez chwilę, Podwinąć jakiejś sukni skraj, Jesienny smętek wzleciałby motylem, Zagościłby w mym sercu maj. Pozdrawiam serdecznie Piast :)))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu dziękuję a co do formy jeszcze mi dużo brakuje. wiem ale w chwilach wolnych czytam teorię. Serdecznie pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. od pewnego wieku ludzie przynudzają Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trzeba kochać róże, cóż nam pozostało wszystkie one śliczne, czasem wina mało pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest jesienny erotyk, niech mnie róże kłują. Pzdr. Tak Stefku - jesień ma swoje erotyki (nie tylko wiosna i lato) pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. więc w czym masz problem by wiatrem zostać wystarczy tylko ciepłem wiać już róże kwitną sprawa jest prosta i serce róży możesz skraść :))) Pozdrawiam serdecznie Jacek
Rekomendowane odpowiedzi