Jaro Sław Opublikowano 17 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Dziś jesień zagościła na twej sukni Barwami ciepła, wiatrem rozemglona Syta kolorów, liści opadłych z drzew Wróbli zziębniętych na gałązkach Aksamitem szepczce za plecami Złocista w dotyku Pełna klonów, kasztanów i wiązów Istot idących do snu... A u mnie w sercu - jesienne porządki Płonie ognisko i suchy chrust Dym ściele się w poprzek powietrza I próżno już szukać jabłek Tak jak i ostatnich orzechów... Dziś jesień zagościła na Twej sukni Dlatego szukam jej zapachu we włosach Poznaję kruchość gałązek I miękkość słów zakwitłych W pejzażach gdzie Świt przechodzi w wieczór A słońce rozbłyska z rzadka Miodowym blaskiem wokół źrenic Już nie staje dnia aby powiedzieć Choćby tylko to co najważniejsze Zapalić lampę przy zmroku I szeptać słowa złociste W powietrzu obok liści Tańczących na bruku...
zak stanisława Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 rozmarzyłam się....A u mnie w sercu - jesienne porządki Płonie ognisko i suchy chrust Dym ściele się w poprzek powietrza--myslę że to niepotrzebne I próżno już szukać jabłek Tak jak i ostatnich orzechów...---i twardych(he he) orzechów pozdrawiam ciepło ES
ula Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 niby wszystkie te orzechy i kasztany się tu walają, ale i tak jest wyjątkowo...
Ewa_Kos Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Jest jesiennie i nastrojowo - bardzo lubię pisanie o jesieni. Dla mnie wiersz ma swoją wymowę; nie jestem zwolenniczką skrótów myślowych to i nie proponuję cięcia, choć wiersz jest rozbudowany - mnie sie podoba+. Pozdrawiam jesiennie:))) EK
Rekomendowane odpowiedzi