Lady_Supay Opublikowano 13 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 pomimo wszystko są takie dni, których wspomnienie pozostaje nawet wtedy, gdy zapomniało się zapachu pierwszej kobiety lub babcinych wypieków. od początku września słońce zachodzi już z większą pewnością, a purpurowe niebo krzyczy, że za chwilę nadejdzie jesień i wygoni ociągające się lato zdecydowanym kuksańcem.ta zatrzyma się dłużej niczym stary przyjaciel. osiądzie na ziemi jak w ulubionym fotelu i opowie o miejscach, które widziała kiedy była daleko od ciebie. wiatr wieje bez przerwy popędzając przemykających ulicami ludzi i szeleści wirującymi w tańcu liśćmi. wywołuje ból umiejscowiony znacznie głębiej niż w ciele, poruszając tam strunę dźwięczącą od zarania: pewnego dnia odejdziesz. pewnego dnia. na pewno. wtedy siedząc bezpiecznie w domu usłyszysz powietrze co uderza w mury bezcielesnymi pięściami, w oknie dostrzeżesz cienie obłoków pędzące przed siebie niczym kadry w filmie tajemniczego boga i wierzby schylone podmuchem - milczący tłum żałobników.a gdy bardzo się wsłuchasz w cichy szept przyjaciela usłyszysz głos życia układającego się do snu, czekającego na nadejście pierwszych płatków śniegu.
Lady_Supay Opublikowano 13 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 wiersz inspirowany twórczością S. Kinga.
Stefan_Rewiński Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Precz z zimą, drżyjcie łękotki. Pozdrawiam, Stefan
Lady_Supay Opublikowano 13 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Udało Ci się przeczytać całość? ;) Drżyjcie łękotki, niech żyją łaskotki! Dźwigajcie rzepki, wszak to jest chłop krzepki!
kyo Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jednym słowem przegadany trzeba ciąć, bo dla mnie osobiście bardzo pretensjonalny w wielu miejscach. pogrubione fragmenty to to co wg. mnie należy ostro przyciąć i wyłuskać esencję ;) Pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 13 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jednym słowem przegadany trzeba ciąć, bo dla mnie osobiście bardzo pretensjonalny w wielu miejscach. pogrubione fragmenty to to co wg. mnie należy ostro przyciąć i wyłuskać esencję ;) Pozdrawiam Kyo, z pewnością pod wieloma względami masz rację. Muszę to wszytko przetrawić. Jedno na moją obronę - to miało być opisowe. Może wyszło za bardzo, więc dziękuję pięknie za podszepty i pozdrawiam serdecznie. Ewa. P.S. Zapewniam, że przemyślę każdy Twój bold.
zak stanisława Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 częśćiowo zgodzę sie z kyo, ale ten tlumżałobnikó bardzo misie widzi, pozdr ES
Rekomendowane odpowiedzi