Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odgarnęłam z oczu Twych powieki
by ukazać ciepło dębów
w okręgu umieszczasz myśl
która zżera półkule

dodaję Cię w fotografie miłosne
zażywam jak melisę na ukojenie
rwę skóre z kości a na krzyż
wbijam się potajemnie.

Opublikowano

czemu "Twych" z dużej?
"ciepło dębów"? chyba palonych....
'myśl które zżera półkule" - wystarczy bez "półkule" /?
dodaje? może "dodajĘ"...
melise? może "melisĘ"...
rwe? może rwĘ?...
zakończenie bulwersujące, zastanawiające...
J.S.

Opublikowano

Pisze jak white ...... tak z tym krzyżem to napewno ;)

Jacku to tak : Twych to z szacunku , ciepło dębów bo ma brązowe piękne oczy , zżerać musi półkule ;), to poprawie,to też i to też :P zakończenie jak lubię ;)

Pozdrawiam i dziękuję za komentarze :]

• 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Też jeden z moich ulubionych poetów. Naprawdę tak rzadko zaglądam? No to masz jeszcze ode mnie piosenkę. Tylko nie pytaj dlaczego tę. Po prostu spodobała mi się... No i tekst Tuwima oczywiście. Julian Tuwim - (Piękny damski głos, wzruszająca opowieść) 🌹🎶🎤" width="200" data-embed-src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/KEqCtLkFbFM?feature=oembed">   Serdeczności :)
    • Fajny wierszyk, kajaczki są fajne:) Ale boa może przestraszyć:)
    • czuję cię to tak jakby ktoś pocierał liściem o krawędzie dłoni linie papilarne zatopione pośród chlorofilowych strupków i wypukleń przestaję dyszeć wybacz że tak nieładnie kreślę słowa wyobraziłam sobie świat między nami na dotyk to nie jest wiersz o Annie zaledwie kilka zdań które drapią gardło ilu ludzi tyle nieszczęść a ja wierzę w powroty marzną mi plecy od chłodnych spojrzeń ogrzej  
    • @Łukasz Jasiński ja pracy nie porzucę, mam za dobre warunki:) luksusową pracę marzeń, wszyscy o takiej marzą:) ciepła posadka, no co ty:) to Braun takiej nie ma:)
    • @Kwiatuszek    Tak zwany chochlik drukarski "namieszał" Ci w tekście- jak to on. Trzeba wyprostować jego wybryki.    "Po czym zamyśliła się." przenieś do kolejnej linijki, tak samo cały następujący po niej fragment.     Usuń zbędne odstępy pomiędzy "obraz" a "Zobaczyła" i "altanie" a "Babcinka" oraz "ucho" a "Wszędzie".     Usunąwszy zwróć uwagę, czy kolejne przerwy nie pojawiły się za chochlikowym kaprysem.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dzięki Ci wielce za odwiedziny.     Pozdrawiam serdecznie. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...