Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pani Marto, M.N. , Joasiu, J.J.,to wino wytrawne. Jeżeli nie ingerujemy w proces powstawania wina -ono wyjdzie wytrawne. Słodkie, półsłodkie i tp - to technologia uczonych. W tym wierszyku chciałem pisać o uczuciach, kobiecie, mężczyżnie, sercu i winie (z winorośli i nie tylko), jako pewnej klamrze, jak o jednym zjawisku. Było wcześniej: "piłem dzisiaj winę czerwoną", ale zmieniłem. To trudne, może dla mnie. Będę próbował, pozdrawiam, Stefan.
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pani Marto, M.N. , Joasiu, J.J.,to wino wytrawne. Jeżeli nie ingerujemy w proces powstawania wina -ono wyjdzie wytrawne. Słodkie, półsłodkie i tp - to technologia uczonych. W tym wierszyku chciałem pisać o uczuciach, kobiecie, mężczyżnie, sercu i winie (z winorośli i nie tylko), jako pewnej klamrze, jak o jednym zjawisku. Było wcześniej: "piłem dzisiaj winę czerwoną", ale zmieniłem. To trudne, może dla mnie. Będę próbował. W puencie pytanie kieruję do wina, serca, uczucia. Napiszcie fajniej! Pozdrawiam, Stefan.
Opublikowano

Pierwsze słowa tego wiersza przywiodły mi na myśl piosenkę Martyny Jakubowicz i już za takie skojarzenie w ciemno postawił bym plusa ale po doczytaniu do końca stwierdzam, że nie tylko za skojarzenie ale i za całą treść wiersza należy się duży plus. Bardzo mi się spodobał :-)
Pozdrawiam

Opublikowano

Nie nawidzę wina ani czerwonego ani białego ani też musującego. I gdyby nie to napisałabym Panu, że czuję ten wiersz wszystkimi zmysłami, ale kiedy myślę o tym winie to mi sie robi niedobrze, więc powiem Panu tylko: bardzo bardzo mi sie podoba