Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ta kobieta znowu
stuka ołówkiem w moją uwagę
jakby nie dość jej było zabaw
różańcem zamiast korali
rumieńcem wstydu za nieumiejętność
zamiast różu w kamieniu

ta kobieta znowu
gubi moje i swoje myśli
mają tam państwo napisane
(kto tam znowu kaszle?)
ale proszę się tym nie przejmować
bo nikt z was nie jest mądry

ta kobieta znowu
staje na granicy władzy
i chyba lęku przed nami bo
jej uśmiech nigdy jeszcze
nie pokazał się na ścianie przez
zepsuty rzutnik

ta kobieta znowu
ma twarz buldoga

Opublikowano

wiersz ogolnie nie wiem, czy jest traktowany przez autorke powaznie czy z przymruzeniem oka, bo u mnie wywolal usmiech... zastanawiam sie czy to, ze ta kobieta nigdy nie usmiechnela sie w cieniu rzutnika, cos oznacza... ogolnie wiersz milo mi sie czytalo i podoba mi sie...

Opublikowano

Jako satyra, całkiem ciekawe, jako poważny wiesz niezbyt...
w starożytności poruszano zazwyczaj wielkie tematy(ody,hymny, poematy heroikomiczne). Od tego czasu wiele się zmieniło, nie wiem jednak czy nawet genialnie napisany wiersz o papierze toaletowym mógłbym uznać za piękny ;)

Ale ja jeszcze nie doświadczyłem sesji-stresji, więc się nie przejmuj i pisz dalej :)
Ale może coś ambitniejszego :D
Pozdrawiam
Coolt

Opublikowano

Panowie, a widzieliście kiedykolwiek poważny wiersz o buldogu? Oczywiście, ze to "zmrużenie" ;) a uśmiech jest nie w cieniu ale poprzez rzutnik bo owa Pani zazwyczaj nas oskarza, ze raczylismy (chyba siłą woli) zepsuć owe urządzenie :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Manek Rozumiem, nie denerwuj się, Twoja wola, też napisałam :) Przyszedł mi pomysł, ale już sobie poszedł, spokojnej nocy :) Wiersz mi się spodobał, napisałam prawdę.
    • @Bożena Tatara - Paszko Istotnie, minęło już trochę czasu od tamtych chwil. W domu były dyskusje z udziałem maluchów, na ścianie w ich pokoju został powieszony Regulamin w punktach, dotyczący rzeczy różnych - pod którym dzieci podpisały się jak umiały :)  Zgodnie, wszem i wobec, a nawet uroczyście obiecały, że będą słodkie jadły tylko raz w tygodniu, tyle ile zechcą, bo to będzie ich święto. Nie na wiele to się zdało. Staś w nerwach trzepnął łyżką we włączony ekran telewizora. Ekran rozlał się jak kolorowe mazie. I co? Zrozumiał, że źle zrobił, kary za to niby nie było, ale telewizora też nie, przez dłuższy czas.   
    • @Alicja_Wysocka  Zostanie tak jak jest. Przeczytaj sobie na głos moją i Twoją wersję a zobaczysz.   No i powtarzam co napisałem powyżej:  Nie zaczyna się zdania od "się" ale w środku zdania może ono występować nawet na początku wersu. Tak samo jak i, ale, oraz itd. itp.
    • czasem część ciebie wciąż szuka błędów węszy usterki co w głowie mieścisz gdy ją pokąsasz to ślady zębów na warsztat weźmie pokaże w sieci   gdy się zapomnisz lub coś przeoczysz data ci umknie godzina z tarczy strażnik sumienia i mistrz przemowy latarką ostro w oczy ci zajrzy   tym się przekonasz żeś żył w ciemności co ci ją stworzył mózg osobisty więc się jej spytasz czemu z wielości nie da ci roli choć konformisty   naraz zdziwiona obejrzy skronie zmierzy gorączkę zajrzy ci w gardło może skrótami neuron gdzieś pobiegł albo co szare w żołądek wpadło  
    • @Alicja_Wysocka  Można spróbować innych słodyczy, na przykład suszonych owoców, które świetnie słodycze  zastępują albo spróbować  karmelizowania soków  owocowych. Też słodycze ale bez sacharozy i tłuszczów nieco zdrowsze  :) A jeśli chodzi o tekst, to myślę, że dla wielu czytających   to sentymentalny powrót do przeszłości , kiedy nasze dzieci miały kilka lat. Życie nie było aż tak skomplikowane, a  młodość uzbrojona w odwagę pozwalała kreować rzeczywistość.   Z przyjemnością wróciłam do przeszłości :) Pozdrawiam ciepło :)  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...