Anna Świderska Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 oznaczam nieprzytomne chodniki moje getta trwają w półśnie po wyjściu z łazienki zapominam ciebie - strzygę - już jestem dorosła i naga; wszystko wygląda jak mówiłeś: pies którego ojciec bił każdego rana wisi na niebie biały kłębiasty nareszcie mu ciepło na dole zawsze jest gorzej chwieją się arkady przemykają lustra z ciałem budynku co zawstydził się brzydkich paznokci, malachitem wieje z zachodu - może zajrzy przez dziurkę pod nogi spadł właśnie listek - samobójca boję się ciemności
Tomasz Obłuda Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 szkoda mi tego psa wzruszyłem się do głębi, czemu on go bił,tego psa. smutne, pozdrawiam aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;(
Nata_Kruk Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Aniu, moim zdaniem, jest to całkiem dobry wiersz. Jedno co bym zmieniła... dać inne słowo w miejsce słowa "strzygę" oraz w zakończeniu pominąć słowo... "właśnie" Tyle moich uwag, czy słusznych, sama oceń. Pozdrawiam... :)
ot i anka Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 poruszył mnie, naprawdę! tylko taki smutny...a ja dziś taka euforyczna:) przesyłam trochę radości:) pozdrawiam
Anna Świderska Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mi także było szkoda Tomku. pozdrawiam cieplutko i dziękuję za komentarz
Anna Świderska Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nata dziękuję za sugestię zastanowię się nad zmianami. właśnie sugeruje , że dzieje się to teraz, cały czas. a strzyga - miała być jedynym przyjacielem:):) dziękuję ślicznie
Anna Świderska Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, to komplement dla mojego wiersza, że Cię poruszył, a z Twojej radości wezmę coś dla siebie:) dziękuję ślicznie
ot i anka Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 proszę bardzo!starczy dla wszystkich!:D
Anna Świderska Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 :D:D:D dziękuję :*:*:*
M._Krzywak Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Najtrudniej jest zacząc - dwa pierwsze wersy są słabe. Potem potężna porcja, nawet - wstrząsająca... Biorę, jest zresztą co brac. Pozdrawiam.
Anna Świderska Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taka była konwencja:) ale rzeczywiście coś jest ze słabością tych wersów pierwszych. zaczyanałam jeszcze bez strachu i wzruszenia pisać wiersz, nadszedł później. dziękuję ślicznie za komentarz:*:*:*:*:*
Ewa_Kos Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Masz rację Aniu coś jest na rzeczy z naszymi klimatami; Jestem miłośniczką psów i popatrz nie pomyślałam,że jak odchodzą za tęczowy most - mogą być obłokiem... Pozdrawiam i bardzo mi się podoba i nie jestem pewna czy trzeba coś zmieniać (?):)))) EK
Patryk Belka Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Klimat jaknajbardziej mi się podoba.... Lubie tego typu rzeczy... Jeszcze wróce do niego bo jest bardzo dobry.... a przynjamniej na mój gust... cos w tym smutku jest...
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Aniu, jeżeli cię nie mylę, to zrobiłaś duże postępy (ale tekst walnąłem, co?:))) Kurs, którym płyniesz bardzo mi się podoba:) W tym konkretnym wierszu zmieniłbym tylko jedno: wyrzucił 8 wers, zostawił trzy. "Strzyga" jest super - bardzo do mnie trafia. Pzdr! :) ps. acha, może w przyszłości pomyśl jednak nad jakimś fajnym tytułem, myślę, że to na pewno wierszowi nie zaszkodzi. Pa!
M._Krzywak Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taka była konwencja:) ale rzeczywiście coś jest ze słabością tych wersów pierwszych. zaczyanałam jeszcze bez strachu i wzruszenia pisać wiersz, nadszedł później. dziękuję ślicznie za komentarz:*:*:*:*:* a ja wróciłem jeszcze, to tak przy okazji powiem - dlaczego uważam te wersy za słabe - po pierwsze - jaka to różnica, czy chodnik jest przytomny, czy nie. Oczywiście w kontekście całego tekstu - personifikacja nie gra w nim nadrzędnej roli. Zatem wygląda to jak po prostu wejście w wiersz. I dwa - to liczba mnoga dla "getta" - sam wyraz i jego znaczenie kojarzy się bardziej z jednym miejscem dla wybranej społeczności. Zatem - "moje getto" będzie bardziej na miejscu. Jako jednostka (człowiek) cięzko przebywac w kilku "gettach". Ale powtarzam - b. dobry wiersz. Pozdrawiam.
Anna Świderska Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo:) wczoraj wiczorem takiego psa widziałam na niebie:) dziękuję ślicznie:*:*:*:* pozdrawiam
Anna Świderska Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Patryku :) dziękuję. wiesz "Belka" to moja ksywka z innego portalu:) od bellevue. tym bardziej cieszę się, że skomentowałeś mój wiersz:):):):):)
Anna Świderska Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bartoszu:):D dzięki, staram się. pomyślę nad uwagami i tytułem, jak zanjdę chwilkę wytchnienia ( pracuję w szkole od września - początki- a to wykańczające:) nad tytułem też pomyślę. pozdrawiam serdecznie:*:*:*:*:*
Czarna Perła Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 zmieniłambym "strzygę" i tytuł, reszta dobra, ujmujaca tak. cz.p.:)
Anna Świderska Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięuję perełko:)
Rekomendowane odpowiedzi