Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie wiem jakie mieszkają na Gaju, ale po komentarzach mogę stwierdzić, że tyle młodzieńczej świeżości może wnieść tylko osoba młodziutka. A ja, tak na oko, prawie jak Inspektor Oko mam czuja, oj, mam!!!
Pozdro Piast
Opublikowano

beeni, toz to moje własne wspomnienia co do joty, i wyobraz sobie ostatnio, gdy wracałam a jeziora z soistrą- padało okropnie i przypomniało misie jak wędrowaliśmy w deszczu pod parasolami z takich olbrzymich lisci,- gdy byłyśmy małe , no i zrobilismy sobie takie parasole, i zrobiło mi się smutno- jak ten czas leci....
bardzo misie podoba. pozdraiwam ciepło a wiersz do kolekcji...
pa

Opublikowano

Czyli Bennie u wszystkich poruszyła wspomnienia. Znów brawa dla niej !!! jesteś poetką nostalgiczną ? Czy to chwilowe natchnienie, retrospekcja? Czekam na next wiersz. Do trzech razy sztuka.!!! pozdrawiam serdecznie.:))) p.s. Czy ta siostra Stasi to dzie-wuszka? Pozdrawiam czarownice z Pomorza i Warmii.

Opublikowano

Nie wiem jakie mieszkają na Gaju, ale po komentarzach mogę stwierdzić, że tyle młodzieńczej świeżości może wnieść tylko osoba młodziutka. A ja, tak na oko, prawie jak Inspektor Oko mam czuja, oj, mam!!!
Pozdro Piast
Inspektor Oko ma czuja
więc uważajcie na niego
kryjecie się pod nickami
bawicie się w chowanego

a on i tak skądś wyczyta
prześwietli nas z każdej strony
czyś ty jest chłop czy kobita
czyś głupi czyś wyuczony

Piaście, strach się bać. Pozdrawiam uniżenie
Opublikowano

tak szybko wybiegłaś, ale zdążyłam jeszcze zobaczyć, jak ciągniesz za sobą jarzębinowe korale … dobrze, że miałaś parasol, bo bardzo padało ;)
pozdrawiam serdecznie
Opublikowano

jedna z moich Babć zmarła w wieku 94 lat ... czy nam to grozi?
Czasami i tak trzeba Johny, wspomnienia, te dobre oczywiście, przedłużają nam życie.
Przygotowałam jeszcze jeden - może następnym razem. Pozdrawiam równie serdecznie.
Opublikowano

teraz dziewczynki już tak się nie bawią, mają wszystko gotowe. ale czy są przez to szczęśliwsze?
cieszy mnie, że więcej tu takich ówczesnych modelek
pozdrawiam równie ciepło
Opublikowano

Jacku, jest to pomysł. Po drodze były spódniczki mini, midi, maxi, bananówki, spodnie dzwony i szwedy, buty na koturnie itd. itd. Ale jak to sklecić w jakąś uformowaną całość - trzeba pomyśleć.
pozdrawiam serdecznie
Opublikowano

och, niepoprawny Johnie dwojga imion, co ci do tej łepetyna strzela? alw skoro tak mówisz, to miej się na baczności w niedługim czasie zlot czarownic, ta z Warmii niedługo powraca!!!
pozdrawiam serdecznie z Pomorza zach.z samego czuba Trygława!tychowskiego!>ES

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Odmówiono Im minuty ciszy... Tak jakby nigdy nie istnieli, Zakłamane europejskie elity, Uznały Ich tragedię za aspekt nieistotny…   Wielki butny europarlament, Zjednoczonej Europy głoszący idee, Gardząc głośnym przeszłości echem, Pamięci o pomordowanych europejczykach się wyrzekł…   Na z dalekiej przeszłości cichy głos Prawdy, Europosłowie pozostając głusi, Zaślepieni frakcyjnymi walkami, Rzucili się w wir pisania nowych dyrektyw.   I nie zrozumiał podły świat, Ogromu tragedii zapomnianego ludobójstwa, Woli ciągle tylko się śmiać, Gdy na europejskich salonach króluje zabawa…   Odmówiono Im minuty ciszy... By nie była lekcją pokory Dla światłych europejskich elit, Zaślepionych ułudą nowoczesności,   A przecież tak do bólu współcześni, Eurodeputowani z krajów zamożnych, Tak wiele mogliby się od Nich nauczyć, Szacunku do ojców swych ziemi.   Na styku kultur na kresach dalekich, Sami będąc ludźmi prostymi, Całe życie pracując na roli, Całym sercem ją pokochali,   Na każdy kęs białego chleba, Pracując wciąż w pocie czoła, Wszelakich wyrzeczeń poznali smak, Niepowodzeń i gorzkich rozczarowań…   Odmówiono Im minuty ciszy... Jak gdyby była ona klejnotem bezcennym, Ważyła więcej niż całego świata skarby, Znaczyła więcej od kamieni szlachetnych.   A przecież krótka chwila milczenia, Nie kosztuje ni złamanego eurocenta, Wobec zakłamania świata zwykle jest szczera, A rodzi się z potrzeby serca.   Przecież milczenie nie ma wagi, Skrzyń po brzegi złotem wypełnionych, Skąpanych w złocie królewskich pierścieni, Zdobiących smukłe szyje diamentowych kolii.   Przecież krótkie zamilknięcie, Tańsze jest niż znicza płomień, Kosztuje tylko jedno śliny przełknięcie, Gdy znicz całe dwa złote…   Odmówiono Im minuty ciszy... Tak jakby jej byli niegodni, By pamięć o Nich odrzucić Obojętnością Ich cieniom nowe zadać rany…   Po ścieżkach Pamięci, Nie chcą wędrować dziś ludzie butni, Zapatrzeni w postęp technologiczny, Zaślepieni ułudą europejskości,   Po co dziś tracić czas na Pamięć, Rozdrapywać rany niezabliźnione, Lepiej śnić swój irracjonalny o Europie sen, Historię traktując jako przeżytek…   Lecz choć unijne elity, Odmówiły czci duszom pomordowanych, My setkami naszych patriotycznych wierszy, W skupieniu oddajemy Im hołd uniżony…      
    • muszę znaleźć przyjemność w oczach ciemniejszych niż porzeczkowa słodycz tak mówiłeś dotykając Lanę której piegi rozlewały się na brzegach powiek krew po utraconych dzieciach zaschła cichym dźwiękiem rwanej pajęczyny płosząc myśli zapraszasz do łóżka miły niebo źle znosi zdrady w płatkach liliowych bzów dusznych majowych porankach nie będzie zadośćuczynienia to już ostatni las ostatnie do widzenia
    • Jakoś tak posmutniałam  Dla mnie to nawet siłaczka  Pozdrawiam serdrcznie 
    • Bez słownika nie rozłożę

• @Relsom ładny wiersz  Bardzo smutny a ja takie lubię 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...