EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 z półmroku w brzask spod fartucha wyfruwają dzieci odsłonięta dziewczęca sylwetka białe obłoki z serwety w powietrzu malwy i nemezje omączonym palcem pociągnęłaś po jej piegowatym nosie najpiękniejsza on bał się ciebie pokazać światu
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 :))) w końcu jako malarz był koneserem piękna;) musiała być piękna:) :)
M._Krzywak Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Ja się nie znam - ale to jest dobre :) Do zobaczenia w opiniach, wpadne...
kyo Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 przyzwoity wiersz, a zapamietam; serwety, tego slowa mi bylo brak w poezji :) Pozdroweczki :)
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 kyo; dziękuję:) pozdrawiam ewa
Olesia Apropos Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 dwa pierwsze mi coś nie bardzo, dalej ślicznie:)) buźka:)
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rembrandt lubił obserwować,jak piękno zmienia się. Przykładem są autoportrety malowane w różnych okresach życia. To taka mała dygresja. w tym przypadku może sprawdzał jak się zmieni piękno ze zmianą perspektywy;)
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze przemyślę pierwszy, bo drugi zostanie;) buźka!
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 nawet dwa:) a my o tym wiemy i nie lubimy plotek, nawet tych wiekowych:)
jacek_sojan Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 otwierasz po kolei skrytki duszy mistrza z Lejdy; Rembrandt jest zagadką do dzisiaj dla ikonografów i ikonologów - wart fascynacji poetyckiej; podoba mi się przekora interpretacyjna; ale 3 pierwsze wersy nadal wymagają szlifu... J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 z półmroku w brzask wyfruwające spod fartucha dzieci odsłoniły dziewczęcą sylwetkę ???
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 ok, mówiłam, że mi trzeba jak tej krowie na granicy;) mówisz masz:)
Roman Bezet Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No ten przynajmniej da się objąć (na raz - w warunkach plus 40 ;). Początek trochę za pełny (pełne zdanie z uzupełnieniami, ten imiesłów) - może zamienić na wypowiedzenia? - lepiej tworzą obraz. W końcówce trochę trzeszczy: się - cię. Warto też pomyśleć o wykorzystaniu początkowej opozycji (mrok - brzask) dla pointy (ukryć - pokazać). Czegoś tu jeszcze brakuje - nie wiem czego, sorry ;) pzdr. b
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 popracować, owszem popracuję, brakuje, bo to dalsza część myśli, połączona z wierszem le mal "nie Rembrandt"; więc sam w sobie może być niepełny; ) a końcówki nie mogę zmienić, to riposta na plotkę i noty biografów:) dzięki za wgląd:) pozdrawiam ewa
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 dawaj, będzie do następnego wiersza:)
jacek_sojan Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 "wyfruwają spod fartucha dzieci" - chyba tak, bez imiesłowu; i na końcu możę: "on bał się ciebie pokazać światu" /?? J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 :))) tą końcówkę tak zmieniłam już w wordzie; :) ale nic nie będę dodawała:)))) dzięki Jacku; pozdrawiam ewa
kyo Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 a Ewa nie spi ;) to ja dorzuce: zamiast wyfruwaja to wylatuja bedzie spokojniej i bez udziwnien:))) Nocnie :)
Rekomendowane odpowiedzi