Ela Adamiec Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 uśmiechaj się do mnie panie Coetzee gdy głosem kobiety mówisz o imperatywie wierności a wtedy będzie tak jakbyśmy rozmawiali o tym co jest czuciem a co być może miłością podpowiesz znaczenie słów i wyjaśnisz ich ulotność tyle kobiety jest we mnie że wystarcza jej od śniadania do kolacji to jest czas zapachów które ustawicznie niweluję wiem powiesz że to aromaty życia i warto się z nimi zmagać a ja wierzę tobie pewnie dlatego że głosem kobiety podpowiadasztrzeba kochać to co najbliższe co można dotknąć ręką uwierz to jest miłość niezgrabna nieefektowna nie umiejąca się wysłowić Wersja Oleny:) uśmiechaj się do mnie panie Coetzee gdy głosem kobiety mówisz o wierności wtedy będzie jakbyśmy rozmawiali o tym co jest czuciem a co być może miłością podpowiesz znaczenie słów i wyjaśnisz ich ulotność tyle kobiety jest we mnie że wystarczy jej od kolacji do śniadania to jest czas zapachów które ustawicznie niweluję powiesz aromaty życia - warto się z nimi zmagać a ja wierzę pewnie dlatego że głosem kobiety podpowiadasz trzeba kochać to co najbliższe co można dotknąć ręką uwierz to jest miłość niezgrabna nieefektowna nie umiejąca się wysłowić
Olesia Apropos Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 bardzo podoba mi się treść ale technicznie jest okropnie zrób coś z tymi przecinkami - albo konsekwentnie, zgodnie z interp, albo wcale, bo teraz jest strasznie i gdyby dało się jeszcze coś zrobić z tym, żeby wyrównać jakoś wersy, optycznie byłoby ładniej;) pokombinuj coś z czterema ostatnimi wersami, dopieść podoba mi się bardzo tyle kobiety jest we mnie, ze wystarcza jej od śniadania do kolacji pamiętam Twój jakiś wiersz z kotem, ten też na pewno zapamiętam, tylko dopracuj:) pozdrawiam/olena
Ela Adamiec Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z przecinkami łatwiej jak z optyką:):). Optykę może zrzucimy na nieralność dialogu?:):) Oleno, dziękuję bardzo za rady, ich nigdy za dużo i cieszy mnie, że treść podoba się Tobie:) pozdrawiam:)
Olesia Apropos Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 och, wiesz, ile się męczę z tym wierszem już? ale faktycznie nie mogę wyrównać tych wersów, przerzutnie niefajnie tu brzmią;/ niech więc będzie, że optykę porzucamy;) bez tych przypadkowych przecinków lepiej o.
Olesia Apropos Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 uśmiechaj się do mnie panie Coetzee gdy głosem kobiety mówisz o wierności wtedy będzie jakbyśmy rozmawiali o tym co jest czuciem a co być może miłością podpowiesz znaczenie słów i wyjaśnisz ich ulotność tyle kobiety jest we mnie że wystarczy jej od kolacji do śniadania to jest czas zapachów które ustawicznie niweluję powiesz aromaty życia - warto się z nimi zmagać a ja wierzę pewnie dlatego że głosem kobiety podpowiadasztrzeba kochać to co najbliższe co można dotknąć ręką uwierz to jest miłość niezgrabna nieefektowna nie umiejąca się wysłowić no tak mi wyszło, może się spodoba;))
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Olesia odwala tutaj niezłą robotę i mi wystarczy się tylko podpisać w całości pod jej pierwszym komentarzem oraz zachęcić dodatkowo do uważnego przeczytania nowej wersji - a nuż rzeczywiście się spodoba? Bardzo fajny tekst, jeszcze na dokładkę z Coetzee'm:) Pzdr!
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Nie rozpływaj się :) Pifko na ochłodę? Twoje, Olli, zdrowie!
Olesia Apropos Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 piffkiem nigdy nie pogardzę;)))
Ela Adamiec Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Olesiu:) Dziękuję, pozwoliłam sobie umieścić Twoją wersję pod tym co napisałam ja. Tak , układ Twojej wersji jest znacznie lepszy niż mój. Dziękuję za czas:)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Ale może niech to pani wyraźniej oddzieli, da czytelnikowi pauzę i czas na oddech, hm? :)
Olesia Apropos Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 no nie wiem, czy lepszy, ale jeśli się podoba, to bardzo mi miło:))))
macte poema Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Dobry tekst. W trakcie miałem wrażenie, że powtórzenie jest celowe. I tak, i tak mi sie podoba.
Ela Adamiec Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Panie Bartoszu:) oddzieliłam i jest miejsce na oddech gęboki:). Dziękuję bardzo, oj i częstuję piwem zimnym Olenę i Pana:).pozdrawiam:)
Ela Adamiec Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, dobrze:) powtórzenie jest celowe. Bardzo miło czytać, że tekst się podoba:):) dziękuję i pozdrawiam:)
Ewa_Kos Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba sie bardzo.Treść jest super.Uznanie dla Autorki; swoją drogą dobrze jest mieć Olesię.:))) Pozdrawiam słonecznym plusem:)) EK
Ela Adamiec Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Ewo, dziękuję:) pozdrawiam słonecznie:)
Rekomendowane odpowiedzi