Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 dwa lata jeździsz trzeba ożenić bo zaraz zacznie się sypać nowy być musi w wersji deluxe no bo inaczej to stypa trzeba wykończyć te saunę w domu znajomym zaprezentować jeszcze pomyślą że ciebie nie stać tragedia boże uchowaj czas zaplanować znowu wycieczkę może przygoda z afryką kilka tysięcy tanie bilety to jest atrakcja za friko zwolni się zaraz trzech pracowników jeden niech robi za czterech będzie się cieszył dostanie premię w sam raz na stary rowerek co za rozrzutność twoje sumienie na pewno srodze cię zbeszta czy taki rower to nie jest luksus nie może on chodzić w mesztach 19.07.2006. 1
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Nie dość, że ciut nowatorsko (choć z tradycyjnym polotem, swadą i pomysłem), to jeszcze - zapewne na wyrost;) - dostrzegam swój własny, mały wkład (wersy 15 i 18:))). Alicjo, bardzo udana ironia, mimo, że tak leciutko przekazana, ale gorzka jak sto piołunów. Pzdr! ps. acha, szkoda mi tego Boga z małej (ale ja tak już z przyzwyczajenia...), no i co to znaczy "w mesztach"?
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Tak Bartoszu, cudownie, że odnalazłeś podobieństwo :) Jedna zwroteczka ma Twoje oczka, za które najpiękniej dziękuję (dwa oczka - czyt. dwa rymy) Wszystko jest z małej litery, afryka też. Ale to tylko w wierszu, Bartoszu, zapewniam! Meszty, to tenisówki, pepegi czy coś podobnego do najtańszych butów. Pozdrawiam znajomo :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Heh, Bóg się przecie nie obrazi, zwłaszcza u ciebie;) A z tymi mesztami to dla mnie nowość, gitez słówko:) Pa. ps. rymy nie są na własność, na szczęście:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Bartoszu, te małe litery to 'uroda wiersza' potraktuj je proszę jak pismo ozdobne. Równie dobrze mogłabym wszystko dużymi, ale duże litery kojarzą mi się z krzykiem. Jejciu, jak mi ktoś jeszcze powie to samo co Ty, gotowam pozmieniać.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 No chyba żartujesz - doskonale i od początku rozumiem konsekwencję małych liter, myślę, że tym bardziej pozostali nie będą mieć żadnych kłopotów z zaaprobowaniem tego. Wiersz jest świetny, ja nie widzę nic do zmiany:)
zak stanisława Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 wiele ironii i prawdy tej najprawdziwszej co się tyczy wszystkich nuworyszy, ciężko się czyta, tak ciężko , jak zycie oszukiwanego pracownika, i to chyba chciałąś przekazać przewrotna Alis!buziołki> ES
Ona_Kot Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 "tĘ saunę" zdaje mi się będzie lepiej ;) pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 To o moim byłym szefie. "Wybacz Irma, tylko firma" (tu cytat). Znam to, znam, psiekrwie jedne... Chociaż wątpie, zeby takie typy czytały poezje :) Alicjo - trochę inaczej u Ciebie, a o temacie nie piszac, tylko piąchą od razu... Pozdrawiam.
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 wiem, że to żarcik. ale jednak jest to żarcik usypiający conieco.
Beenie M Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Alu, dobrze nakreślony obraz kapitalisty, którego potrzeby rosną w miarę jedzenia, ale co najgorsze, kosztem ludzi pracujących dla niego. Myślą, że są bogami, że mają los innych w swoich rękach, a tak naprawdę, to najczęściej ubogie duchowo kmiotki, którym nie ma co zazdrościć, raczej należy im współczuć. Michał ma rację, na pewno nie czytają poezji, psiejuchy jedne. Alu, ja też piąchą … Pozdrawiam serdecznie
Archie_J Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Ładna ironia, rzeczywiście jakoś mi się ciężko czytało, ale tylko początek (to te bezokoliczniki), rzeczywistość i tyle, tak to już jest na tym świecie ułożone. pozdr. Ariel
Rekomendowane odpowiedzi