Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 O tak dzie wuszko dobrze mieć kota zwalić na niego że on niecnota ze mną by żaden kot nie wytrzymał mnie tylko fiu bździu dobrze się ima :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jaki on tam malarz, ja go znam, psze pani! - lekkoduch i kawalarz, pędzluje do bani. Lepiej ja się za to wezmę, ocalę od bolączki - jestem pędzla jazzman, i całuję rączki. Odtworzę na suficie "Pożegnanie z Afryką", pomarańcze w rozkwicie i małą małpkę Cziko. (motyw od Cezanne'a. Ha, troszku znam obrazy! Małpka je banana... Pani nie kojarzy?) Na ścianach dla ochłody "Witaj Antarktyko!" - pingwiny, morsy, lody, a wszystko to za friko! Wszystko po darmówce, dla pani Alicji - naprzód Ochotnicze Hufce Współpracy Poetyckiej!
Nata_Kruk Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ooo... do licha... Bartoszu....:O.... "Pożegnanie z Afryką", pozwolialbym u siebie w domu nie tylko na suficie namalować...ale, w całym mieszkaniu..:)...... są szanse..?.. zapłacę.... 2 grosze od koloru..;))...Miłego popołudnia..:) PS... a wiersz cięgnie.. czytam go po raz któryś..:)... wierszowane komentarze także..:))
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mon Dieu! Toż to obraza dla artysty, wspominać w jego obecności o pieniądzach... tak marnych! Co innego gdyby płaciła pani 2 grosze za piksel;))) Ale tak poza tym, to rzecz jasna po zakończeniu prac przy freskach u Alicji, mogę przerzucić rusztowania do pani:) Ale czy przypadkiem nie wolałaby pani jakiegoś pejzażu zimowego, z krukami?
Nata_Kruk Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ..:(...to tak, to ja tak dla zachęty...by odmowy nie było...a tu masz..Za piksel..?..:O.. nie wypłacę się.. .chyba...;))... Zaczynam ot tak na oko... odliczać czas zakończenia prac u Ali... i zapewniam, że "Pożegnania z Afryką"... nie zamnienię na jakikolwiek pejzaż z krukami...chyba, że będzie to mój portret..;))... PS... Bardzo proszę.. bądżmy na Ty..:).. hej.
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 nie tak przy wszystkich mój drogi Bartoszu, bo oboje z Leszkiem dostaniecie po koszu bo ja jestem tylko istoteńka płocha ale się w dwóch na raz przecież nie zakocham jeśli dobrze słyszę masz następną 'robotę' zatem termin goni pomówimy potem. :) Bartoszu, spisałeś się pysznie, pozdrawiam z uśmiechem :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Waćpanna nie lubi konkurów? Więc już będę grzeczny. Stanę cichutko buzią do muru, choć przecie bywam waleczny. Pojedynek z Leszkiem - ach, cóż byłby za spektakl! Z prawdziwym dreszczem, choć Pani nie w smak... Nie na rapiery i nie na pistole - na pędzle, na pędzle w krwawej, czerwonej farbie! Na wałki po gałki umoczone!
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Ech Bartoszu... kto by tam ze mną wytrzymał i który na to pozwolił, żebym namiętnie z poezją zdradzała go podług swej woli? albo i nawet przy nim gdy kochać się niewyzdążymy, tak nagle go porzucała żeby dopieścić te rymy? przecież od dawna mnie biednej spisano już przyszłość w dramat i z piórem ślub wziąć koniecznie jeżeli nie chcę być sama
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 A zatem w łeb sobie strzelę tym krwawym pędzelem. Och, jakże los oszukał mnie... Zaś ciebie, Alicjo - żegnam. Adieu! Plaf!
Beenie M Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 tyle propozycji wartych przemyślenia - podali Alicji orzech do zgryzienia okrutnie się głowi oferty przegląda zaufać Piastowi - uczciwie wygląda Bartosz z Wojciechowa darmochą ją nęci tu też chce uwierzyć w jego dobre chęci zanim Alu zlecisz malarską robotę dobrze się zastanów co może być potem bo jak Ci przedobrzą z tymi widokami zamiast spać beztrosko będziesz Ty z małpami bujać się wysoko na huśtawce z tęczy nad uchem biedronka za kropką zabrzęczy afrykański piasek pod powieki wejdzie - pośród za i przeciw miej i to na względzie przemyśleć to warto cicho też podpowiem nie zawsze co darmo wychodzi na zdrowie
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 "W łeb sobie strzelę"? może nie teraz może w niedzielę... a do niedzieli czy mógłbyś przysiąc że jeszcze wierszy napiszesz tysiąc? jak ja wyglądam, panna czy wdowa? pomyśl raz jeszcze możesz żałować a jeszcze przedtem przypomnieć spieszę, szybko pocieszy mnie jeden Leszek. Bartoszu, jesteś niezmordowany :)))
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Beenie M, moja Ty Benie jedno Ci powiem, że mnie od tego kręci się w głowie :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na wsje relikwie święte! - w samą rzekłaś porę, już Haron mnie za piętę łapał, a ja ze stuporem patrzyłem na pędzel... Już poznawałem, gdzie diabeł mieszka Ale nie - tak przecież nie będzie! Komp mi chyba zgaśnie prędzej, niż Cię zostawię tylko dla Leszka!
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja miła panno, nie wiem czy wiecie, że miłość za darmo najdroższą na świecie.
Beenie M Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 nie ma nic za darmo na tym Bożym świecie ja wiem dawno o tym a wy się dowiecie
Piast Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Cz widzisz, Alu? "piątką" się lenił, i całe wersy na "szóstkę" zmienił... więc by nam wszystkim wyszło na zdrowie, zmieniam też na "szóstkę"... "szóstką" mu odpowiem - Wyszło szydło z worka na tego waćpana, jak to wczoraj wyszło z Zinedine Zidana - Ha!!! Całuje rączki!!! Ha!!! Do nóżek pada!!! Ja wszystko wyjaśnię, co ten kłamczuch gada: on ci chce nałożyć na sufit obrazy! gdzie on tu ze swoim "pędzlaczkiem" wyłazi? on ci Antarktyką zamaluje ściany, bo chce cię do reszty zamrozić lodami! on ci jazzman wielki- a fujarka licha, po pas usmarkana, brzęczy, rzęzi, prycha. ten Bartosz niecnota jak krowa nastaje, co im głośniej ryczy, tym mniej mleka daje. Lecz nie będę taki - miło porozmawiam, pójdę na ugodę, wszak warunek stawiam: propozycja moja będzie właśnie taka: on maluje ściany, ja biorę buziaka! Pozdrawiam miło wszystkich Piast
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Tyle wpierw obiecał, kropki i biedronki, a teraz w głowie kiecka, wakacje i łąki! A za co to buziaka, cwaniaczku skubany?! Ty odpracuj swoje, a my pójdziemy w tany. Nie, tak na serio Leszku, to ten ostatni post to dla mnie knock-out:) Nie dręczmy już biednej Alicji, bo dostanie migreny, tudzież innego globusa - już sobie narzekała na zawroty głowy:) Dzięki za świetną zabawę ludziska! :)
Piast Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Przy Ali wierszach można sobie pogadać wesoło, więc tak to samo wychodzi... Pozdrawiam wszystkich... Beenie - dzięki serdeczne... Dzięki - do miłego - następnego... - papapa Piast
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Leszek był pod drzwiami chyba trochę blady bo na wycieraczce mam powrotne ślady. Jak dobrze pomyślisz poczujesz po chwili że tu tylko słowem dobrze się bawili. :)
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 No proszę, jak miło się zrobiło..:)) panowie i panie wierszem czoła chylą i choć kilka słów wpiszę nieporadnie choć umysł wytężę z całych moich sił Afrykę pragnę mieć w kątach moich marnych by oddać biedronkom kropkowe ... kokardy PS Powyższe komentarze, znakomicie poprawiły mi humor, dzięki Wam, dobranoc..:)
Rekomendowane odpowiedzi