Ewa_Kos Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 jeszcze wczoraj stała na oknie woda uświęcona przegadana noc poważne plany w głupotę wymyka się cień na ścianie nietrwały zamknął wylęgarnię chorych pomysłów znajome słowa błądzą w ciemności przemilczałam zgodę na wszystko przechodzi ochota mimochodem teraz jesteś moim przyjacielem
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 najtrudniej pisać o związkach międzyludzkich, zwłaszcza powikłanych, trudnych; to wiersz o tym, jak trudno się pocieszyć i zgodzić z rzeczywistością, z faktami; cała finezja tekstu w tytule; szkoda - że on nie na końcu /! J.S
le_mal Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 ''teraz jesteś moim przyjacielem''- tak, co z tego? Gdybym pisała prozę,to można wiele na ten temat. Może kiedyś ...Ewuś;) pozdrawiam ,a Jacek zaprasza na lody do Krakowa, to może razem.Pa!
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 JESTEM kontent! na lody! :))
Ewa_Kos Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak bywa że często nie on właśnie. dzięki za wizytę. Jest mi bardzo miło:)) Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lilko o czym Ty mówisz? Do Krakowa? Na lody? Stanowczo za daleko.Pewnie byśmy obróciły tego samego dnia, ale na same lody? Dziękuję za ''wpadnięcie'' Pozdrawiam ciepło.:))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło że przyjechałaś.Podoba mi się Twoja nowa ''broszka'':))) Pozdrawiam Cię bardzo ozdrowieńczo:))) EK
zak stanisława Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło że przyjechałaś.Podoba mi się Twoja nowa ''broszka'':))) Pozdrawiam Cię bardzo ozdrowieńczo:))) EK co to, kto to ,jak to , czemu ja nic nie wiem? hi hi Ewo! wiersz pełen mądrosci zyciowych, jak zawsze u ciebie; od strony wychowawczej i dydaktycznej biorę na nauki. u- ściski
Ewa_Kos Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Stasiu teraz już jasnota i dzięki,że byłaś. Pozdrawiam gorąco - gorącym.:)))) EK
le_mal Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ewuś-lody to pretekst by zaszaleć;)))))))
jacek_sojan Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 "pojedyncze" - nie ma zmiękczenia "n"; morał z wiersza oczywisty: jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma; raczej kiepskie pocieszenie; :)) J.S
Ewa_Kos Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wywaliłam ten wyraz - znaczy zmieniłam wers. Dziękuję Jacku za bycie i czytanie.Pozdrawiam ciepło:))))) EK
Rekomendowane odpowiedzi