Achilles_Rasti Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 gdzie jesteś wiatr osiada solą na rzęsach drażni oczy serce dotyka mnie czule Twoje dłonie nadal tu są przy moich skroniach chciałbym zapach wiatru jak dym papierosa dociera głęboko to ty pragnąłbym układam piasek w dziwne wzory ziarenka z łoskotem opadają szukam może znajdę ślad Twojego ociepla było tu napewno gdzieś tutaj może gdy głębiej zanurze dłonie w wilgotny piach znajdę ? ziarenka rozwiewa wiatr wzory nikną nietrwale delikatne zatrzymajcie się proszę gdzie jesteś
zak stanisława Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 wiesz achillesie, gdyby nie pięta byłoby super! ale to żart, wiersz mnie się podoba nawet gdy nie stosujesz Ł. pozdrawiam ciepło ES
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 A GDYBY TAK? : ------------------------------------------------------ wiatr osiada solą na rzęsach dotyka dłonie nadal tu są przy skroniach zapach jak dym papierosa układam piasek w dziwne wzory ziarenka opadają z łoskotem tu był ślad gdzieś tutaj głębiej zanurzam dłonie w piach wiatr wzory rozwiewa nic ich nie zatrzyma to jedno mogę proszę ----------------------------------------------------------------- znalazłem tu irytujące natręctwo zaimków: mnie, Twoje, moich, powtórzenia słowa wiatr...wyczyściłem; i taką postać wiersza proponuję jego autorowi; zatem? /??????????? J.S
Achilles_Rasti Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Dziękuję bardzo za mile slowa......"l" zmienilem.......ury w kompie.....pozdrawiamchoć to wina klawiat Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Achilles_Rasti Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Dzięki bardzo za sugestie.....Twoja wersja jest napewno poprawniejsza stylistycznie....jednak nie oddaje tego co czulem pisząc go....a to jest jest dla mnie najważniejsze...ale bardzo dziękuję za rady, wykorzystam je przy następnych...pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi