Vera_Ikon Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Dla mnie super espenko. Ten klimat, obrazy. Czytam i widzę, jestem obok. Ciałem i duchem. Topografia mojego miasta też wypełniona drugim człowiekiem... Czasem się zastanawiam czy to tylko pieprzony romantyzm, czy po prostu jestem z innej bajki? pozdr serdecznie Weronika
Espena_Sway Opublikowano 15 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Vero, widzę, że nadajemy na podobnych falach :) wiesz, cieszy mnie, jeśli ktoś odbiera cały klimat, te wszystkie odbicia i myśli w ten sposób. choć ta osoba nie mieszka w tym samym miejscu co podmiot liryczny, to jednak wciąż gdzieś w niej mieszka. czasami puszcza wspomnienia, skojarzenia, na zasadzie łańcucha. P.S.nie wiem czy czytałaś, jakby wstęp do tego wierszabez raportu doręczenia. wbrew pozorom, oba mają ze sobą wiele wspólnego. pewnie zauważysz serdeczności Espena Sway :)
John_Maria_S. Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Początek fajny, podoba mi się. Jak Gliwickie Noce ?
Espena_Sway Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, widzę, że powróciłeś pod moje wiersze :) Gliwicka Noc Poetów jest 23 czerwca o 19, już pisałam w odzielnym wątku :) zdrówka Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. problem 'zabr' czy 'zeber' można rozwiązać przewrotnie, np.: "Na przejściu zabrakło dziś zebry - po raz pierwszy - dała nogę z nadmiaru ludzi." Zresztą - jeśli się pozbędziesz tej 'mnogości' - będzie to poniekąd bardziej 'kameralne' wyznanie;) Espano, wszystko pięknie, ale część przerzutni sprawia wrażenie, jakby służyła ujednoliceniu długości wersów, pewnie się mylę - niemniej: to chyba jest najsłabszy punkt. Poza tym - ciekawie, pozdrawiam/iza podoba mi się pomysł z tą zebrą - chyba tak będzie najlepiej :P hmm, co do przerzutni, to starałam się ich używać zgodnie z przeznaczeniem, nie mniej muszę przyznać, że lubię wersy podobnej długości dzięki za komenta zdrówka Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Asiu, wiem, że czarnienie trochę oklepane, ale nie lubię szarego dlatego chyba pozostawię w tej wersji. dzięki za pozytywa zdrówka Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 19 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 kilka kosmetycznych zabiegów :)
JACEK KAWECKI Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 ach nic tylko czytać i czytać zanużać się w każdym słowie prawdziwa perełka
Espena_Sway Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm, ta perełka została poprawiona, mimo wszystko dzięki za pozytywa serdecznie Espena Sway :)
Rekomendowane odpowiedzi