Klara_Kosińska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Gwieżdzista noc.. W dolinie mlecznej mgły Mój sen, mój Cień Me wymarzone dni.. I tylko echo jeszcze niesie Me ciche łkanie płacz Na kwiatach rosa snuje Baśń o mych słonych łzach.. Jeziora błękitne wody I czysta śniegu biel Niosą wspomnienie mej urody.. Mych słów milknący szept
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dobre na tekst do piosenki zespołu gotyckiego. Adam
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a ziemia toczy toczy toczy swój garb uroczy toczy swój los ty co płaczesz aby śmiać się mógł ktoś już dość już dość już dość bo nowy dzień wstaje nowy dzień i nie milknijcie pokolenia nie uciekajcie podróżnicy opadły już mgliste wspomnienia Pozdrawiam, s.m.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 np 6 i przedostatni i ostatni wers, słowa Me / mej / Mych ... tak jakoś za dużo tych zaimków, na przszłość: proponuję ich używać mniej, często ich usunięcie ich z tekstu nie szkodzi, a wręcz poprawia :) Pozdrawiam, Kai Fist ps robię się straszna wredota przez te zaimki... ;)
Marta_Gretkowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kai, chyba po raz pierwszy się z Tobą zgodzę, jeśli chodzi o zaimki i po raz drugi, że przez nie wredota jesteś. Klaro, posłuchaj pana wyżej, bo wierszyk naprawdę dobry, ma piękne rymy i ogólnie ciekawy, ale proponuję zostawić zaimki tylko w 3. i 4. wersie. pzrdwm
Krzysztof Butkiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zgadzam się z Panią Martą... jeżeli zostawić zaimki tylko w 3 i 4 wersie cały utwór czyta się dużo płynniej i przyjemniej... ogólnie bardzo mi się podoba ... wędruje do ulubionych Pozdrawiam Krzysiek
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 I dla mnie bardzo ładnie . Pan Kai ma jednak sporo racji. Ogólnie bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Tadeusz
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ładna atmosferka. Jednak wiersz przegadany. Mgła zazwyczaj jest mleczna, a łzy słone, więc nie trzeba o tym pisać. Łkanie to płacz i w dodatku cichy, więc powstało masło maślane. Biel śniegu, błękitne wody jeziora - to wszystko odbiera się w domyśle. Gdyby śnieg był np. grafitowy lub czarny, a wody jeziora purpurowe - byłoby o czym pisa. A tak - natłok zbędnych słów. Za dużo powtórzeń "mój, mych, mego" we wszystkich odmianach. Mimo to obrazek ładny, choć z wyżej wymienionych powodów - niezbyt ciekawy. A szkoda, bo jak mówiłam, atmosferka jest fajna :) Pozdrawiam, j.
Ignacy_S._Mejias Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...I tylko echo jeszcze niesie Me ciche łkanie płacz... ...Jeziora błękitne wody I czysta śniegu biel... W tych dwoch momentach wiersz ma inny rytm niz w calej reszcie. Uwazam, ze przy tej formie i dlugosci najbardziej odpowiedni jest staly rytm. Szkoda, bo bylby naprawde piekny, tak jest tylko dobry;) Pozdrawiam Ignacy
Hania_Karpienko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "jej pożeganie" ma swój urok i ciszę... Pozdrawiam ciepło Hania
Rekomendowane odpowiedzi