EWA_SOCHA Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 dzieciom, które niespodziewanie przyszły na mój świat przed wschodem nie wiedziałam że mam ręce aż po zachód rozwiązuję zasupłane usta zdejmuję przelęknione dżdżownice brwi przesuwam dłoń wzdłuż kropelekjuż dobrze - powtarzamjuż dobrze
EWA_SOCHA Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 mam duże wątpliwości co do tego wiersza, boję się, że emocje wzięły górę i wyszedł łzawy:/ eva
monika cecot Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 hm... wg mnie jest ok... nie podoba mi sie tylko ta dzdzownica...ale to subiektywne odczucie :) pozdrawiam ciepło
Olesia Apropos Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 może by tak po prostu łuki brwi?
zak stanisława Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 tak te ddzownice są nie tego, ale dzieci się ich boją, wiem po sobie, nawet dżdżownica w dzieciństwie napawała mnie lękiem, a moze obrzydzeniem? Ewo zastanawiam się jaki masz zawód? pozdrawiam ciepło ES
le_mal Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ewo,czy łzawo?Ma kto otrzeć te łzy .Jest to budujące i pełne nadziei. Mnie osobiście boli płacz dzieci-dosłownie. Słonka życzę;)
Anna Maria K. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 A ja muszę Ewo powiedziec, że nawet mi te dżdżownice nie przeszkadzają ;) ogólnie to bardzo mi się podoba, krótko, metaforycznie i wzruszająco. Łapie za serce i tak chyba powinno być. pzdr.
le_mal Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Łuki są statyczne,dżdżownice wyginają się-i pewnie o to chodzi:)
EWA_SOCHA Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Moniko, Olesiu, le_mal, Anno, Stasiu, dzięki za wgląd le_mal, masz rację:))) właśnie o to mi chodziło:)
kalina kowalska Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 nie rozumiem tytułu (ale to pryszcz;) bardzo podoba mi się wprowadzenie pozdr
EWA_SOCHA Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 dłonie tych dzieci są o połowe mniejsze od moich dziękuję za wgląd eva
Jego Alter Ego Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 p-i-ę-k-n-y! zabieram zdolniaszko:)
EWA_SOCHA Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 bierz:) dzięki za wgląd:))) pozdrawiam eva
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Te dżdżownice jakoś mi nie, ale nie mam pomysłu, całość mówi. Pozdrawiam, Stefan.
Olesia Apropos Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 jak już Krzywak mówił, w warsztacie duzo lepiej wszystko niż na forum:) miłego dzionka Ewuś:*
le_mal Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Myślę,że życie jest pełne niespodzianek.
EWA_SOCHA Opublikowano 5 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Stasiu, nie zauważyłam pytania; ja jestem chemikiem:) kiedyś może powiem co i jak, w każdym razie to nie chodzi o moje dzieci i wpadki... to jest grupa pięciolatków:) wspaniałych i najukochańszych dzieci:) dzięki wszystkim za komentarze, dżdżownice zostaną, bo dzieciaki uwielbiają o nich ostatnio mówić i noszą je na patykach - a te dżdżownice przewieszone przez patyk wyglądają jak brwi dzieci, kiedy są wystraszone lub poruszone:) pozdrawiam eva
jacek_sojan Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 to ujmujący wiersz; ale motto skróciłbym do: "dzieciom"; a tytuł wymyślny, rebusowy - trzeba by prościej, choć rozumiem intencję; a gdyby tytuł.....>>> za ręce
EWA_SOCHA Opublikowano 6 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 tytułu nie zmienię, a motto chyba tak, bo jest opatrznie odczytywane:) dzięki Jacku za wgląd:)
Rekomendowane odpowiedzi