fr ashka Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 pod stertą śmieci leży twój przyjaciel drąc judaszowe papirusy obala mity obrywa od szczęścia tragedią w jego ogrodzie rosną głowy letnich jeszcze topielców zignorowanych koszmarów nocnych lubię odpadki mają w sobie coś ze szlachetności odrzuconej duszy
Espena_Sway Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 mają w sobie coś takie wiersze jak ten. po pierwszym czytanku na +. wrócę jeszcze wieczorem zdrówka Espena Sway :)
fr ashka Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe, nie. przechodziłam obok ;)) a Ty pracowałeś? :)) Espeno zapraszam, zapraszam :)
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Dla mnie nieco niezrozumiałe... pozdrawiam /Arek
fr ashka Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten sam problem pojawił się w Warsztacie... czekam na opinie,żeby to jakoś poprawić, rozjaśnić treść :)
zak stanisława Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 fraszko, podtrzymuje opinię z warsztatu; warto coś rozjaśnić- dla czytelnosci obrazu pozdrtawiam ES
M._Krzywak Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Dusza - to jest dla mnie słowo, które doprowadza mnie do rozpaczy. Bo czym jest ta dusza ? Jak ktoś mi odpowie dokładnie, pzrestane sie wreszcie czepiac. Bo dlaczego np. nie duch ? (raz mi odpisano, że dlatego nie duch, bo duch straszy) Dalej - użycie symbolu Judasza - w dodatku - skąd u niego papirusy ? Jakoś to z niebios skojarzenie. Nie przechodzi mi tym razem, ale zaznaczam - tym... Pozdrawiam.
fr ashka Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tutaj dusza to ogólnie wnętrze człowieka rozumiem, że wiersz jest niezrozumiały, szkoda... musze zaliczyć go do nieudanych, bede musiała nad nim popracować- jesli warto :) dzieki za opinie, pozdrawiam, frrrr ;)
czarna Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 a jesli dusza nie jest szlachetna? wiersz ma to do siebie, ze mozna go interpretować na miliony sposobów jeśli dla ciebie jest on zrozumiały...po cóz go rozjaśniać i przemalowywać pod oczekiwania innych?
Lady_Supay Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Papirusy, to manuskrypty pisane na papirusie w formie zwojów. Zawierają fragmenty Ksiąg NT (II-VI w.)-może wśród nich być ewangelia Judasza. Tyle w kwestii symbolu ;), a co do wiersza - absolutnie go nie rozumiem, choć bardzo się staram. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tutaj dusza to ogólnie wnętrze człowieka rozumiem, że wiersz jest niezrozumiały, szkoda... musze zaliczyć go do nieudanych, bede musiała nad nim popracować- jesli warto :) dzieki za opinie, pozdrawiam, frrrr ;) Spokojnie, daj poczytać. Jest w tym wierszyku coś. Wrócę, pozdrawiam, Stefan.
fr ashka Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tutaj dusza to ogólnie wnętrze człowieka rozumiem, że wiersz jest niezrozumiały, szkoda... musze zaliczyć go do nieudanych, bede musiała nad nim popracować- jesli warto :) dzieki za opinie, pozdrawiam, frrrr ;) Spokojnie, daj poczytać. Jest w tym wierszyku coś. Wrócę, pozdrawiam, Stefan. :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Wybacz, ja się ciągle ostatnio gdzieś spieszę, więc powiem tylko, że nie ma co go "rozjaśniąć", niech pozostanie trochę jak ta sterta śmieci, wg mnie tak jest fajnie:) Ze sterty wybieram ostatnią strofkę i wrzucam do swojego wózka:) Pzdr!
Rekomendowane odpowiedzi