Waldemar Talar Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Dziś rano zakończył swój mecz który rozgrywał przez całe życie nauczyciel cierpliwości i sukcesów polskiego piłkarstwa w latach siedemdziesiątych,człowiek-legenda. Pan Kazimierz Górski ,współautor dwóch cennych medali najwiekszych imprez w piłkarskich na świecie. Tym skromnym wątkiem pragne złożyc hołd jego pamięci właśnie na tym forum ponieważ piłka nożna była poezją w życiu pana Kazimierza.
Anna Maria K. Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Jeden z ostatnich Lwowiaków z pokolenia Kolumbów... Smutno.
Yasioo Zimiński Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i co? teraz każdy urodzony w roku 1920 jest kolumbem? ;|
Anna Maria K. Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 W latach 20. - szczególne pokolenie, przeżyć taki kataklizm jakim była II wojna światowa w momencie wkraczania w dorosłość, kiedy cały świat powinien stac przed ludźmi otworem. Nieważne, czy ktos jest poetą, sportowcem, matematykiem, czy spawaczem - szok psychiczny jest jednakowy. Sformułowanie pokolenie Kolumbów podkreśla tragizm wszystkich tych, którzy w '39 mieli około dwudziestu lat....
vacker_flickan Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trzech
Waldemar Talar Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Oczywiście że trzech. 1972--Olimpiada--złoto 1974-- Mist. Swiat.--brąz 1976--Olimpiada--srebro
John_Maria_S. Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 A można powiedzieć, że czterech {1982- to kontynuacja jego szkołek piłkarskich]. Byłem nastolatkiem, jak nasi zdobywali medale. Pamiętam, z tego czasu ogromne poczucie wartości i ogromną dumę, że byłem Polakiem. Wszędzie mnie klepali po plecach i mówili do siebie..zobacz Polacy przyjechali. I w kółko w nocy przy namiotach...Deyna, Gadocha..a znasz może Latę? Pewnie, mieszka koło mnie !!! No to siup po skrzyne piwa ! heh!he! tak było, cudownie !!!Dzięki Kaziu!!! p.s. Też mam krew lwowską {Tata}. Pozdrawiam wszystkich Lwowiaków..z Wrocławia i okolic.! Pa.
Rekomendowane odpowiedzi