Eugen De Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 wielopalczaste listowie na kasztanie w cieniu południa
Eugen De Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 cień rozłożysty czasza zielonych liści kwitną kasztany
Eugen De Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 pszczoły na kwiatach rozświetlone kasztany cień w parasolu
Waldemar Talar Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 druga wersja bardzo udana. Pozdrawiam Waldemar
Eugen De Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Dziękuję za pozytywny odbiór. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 pięknie o tych kasztanowcach pozdrawiam Es
Eugen De Opublikowano 11 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 No miło Staszko, że cośkolwiek się podoba! Pozdrawiam.
Eugen De Opublikowano 13 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 upał południa na wzgórzu pod kasztanem ołtarze w cieniu
Dora Kalla Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 i mam problem. Treściowo najciekawszy jest wierszyk drugi, ale: jest błędnie napisany: druga linijka do poprawki: ko-pu-ła -zie-lo-nych -liś-ci =8sylab Z tej przyczyny i tylko dlatego (chyba, że to zdołasz zmienić), haiku pierwsze staje się najlepsze. Czwarta wersja w 3 wersie jest do podważenia Cieszę się, że nie musimy już bawić się w rozmowy na tematy zasadnicze. W następnych haiku postaraj się juz wejść na inny poziom, czyli postaraj się znaczeniowo połączyć każdą linijkę Uwaga: lepiej jest za każdym razem podawać 1 haiku, bo nie ma wątpliwości, o czym mówimy. Gratuluję.
Fanaberka Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się. Z tymi ołtarzami wchodzi w ciekawy obszar. Gratuluję :-)
Eugen De Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamieniłem "kopułę" na "czaszę" - sylab 7!!! Znaczeniowo tak, ale jak, bo nie wchodzą tutaj w grę żadne przerzutnie?! Ten wers "ołtarze w cieniu" - jest moim zdaniem nośny, wieloznaczny - dlaczego do podważenia? Pozdrawiam.
Eugen De Opublikowano 15 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się. Z tymi ołtarzami wchodzi w ciekawy obszar. Gratuluję :-) Dziękuję za komentarz. A Dora Kalla widzi w nim wątpliwości... Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi