Pan_Fei Opublikowano 5 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 wiesz na zewnątrz wciąż świat zatacza się pod nogami dziecka uciekającego przed pszczołą owoce rozsypane nadal można obierać w słońcu u nas tylko wentylator gderliwy chciałby rozwiać wątpliwości lecz włosów zabrakło w ciszy chodź zażyjmy się do końca
M._Krzywak Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Hm, czuje przemijanie, zewnątrz kwitnie, a wewnątrz - to, co przekwita. Ale czy tak do końca ? Podmiot nie czuje sie samotny, chociaż zauważa, że coś już mineło (włosy nie wplatające się w wentylator świadczą o ich braku - czyli podmiot może byc starszym człowiekiem, szczególnie, że rysuje się opozycja - wiosna tam, cisza - tutaj). Jednak "zażyjmy" nie zostawia rozpaczy, a raczej kolejne przeżycie, nie świadczy o smutku, a raczej o pogodzeniu się z losem. Tak tylko po wierzchu ugryzłem, mam nadzieje że trafnie :) Piękny wiersz. Pozdrawiam.
złota lenka Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 bardzo mi sie podoba. odstaje od tych które do tej pory czytałam dzisiaj. pozdrawiam lenka
gabriel p. Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 chciałem coś napisać ale słów mnie zbrakło ;-) pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 przyjemny obrazek. jeden z lepszych wierszy o wiośnie przeczytanych na forum zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 3x tak - za tytuł, za formę, za treść. Nic tylko usiąśc w bujanym fotelu i patrząc w dal palce lizać:)
Tali Maciej Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 to jest to, tak trzymaj pozdrawiam
Julia Zakochana Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 pięknie zaszyłam się w tym obrazku... (do ulu)
Jego Alter Ego Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Wiesz co,miałam nawet nie wchodzić,bo mam dzień leniwy i mi się ubzdurało że to pewnie coś długiego,ale..weszłam i kurna!!nie żałuję,od razu zabieram,bardzo na tak,pozdrawiam/martyna
Sanestis_Hombre Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 interesujący wiersz, choć nie wszystko jeszcze rozgryzłem salve!
Pan_Fei Opublikowano 6 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Serdecznie dziękuję Wam za odwiedziny i pozytywny odbiór, zwłaszcza, że wiersz powstawał w mękach ;) Najserdeczniej Fei
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 to też na chybił przypadł do gustu z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi