Vera_Ikon Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 najbardziej namacalny bywa brak gdy naiwnie wyciągnięte ręce opadają w próżnię nawet powietrze nie stawia oporu szarpnęłam kiedyś za strunę głosową w takiej konstelacji sensów i zmysłów wszystko brzmi jak szaleństwo a przeszłość do dziś nie chce zamilknąć w półmroku pamięci między nieskończonością a nicością staruszka o łagodnym spojrzeniu rozwiesza świat jak pranie *** jestem w letniej sukience pachnącej nieistnieniem błyszczę światłem odbitym od tęczówek zerwana ze sznura na chwilę przed burzą gdy powietrze ciężkie od słów i wilgoci puszczam się z wiatrem banalnie [12.04.2006.]
Jego Alter Ego Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Tak bosko absolutnie niebanalnie:) szczególne brawo za pierwszą i ostatnią,zabieram bez gadania pozdrawiam/martyna
Miłka Maj Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 brawo, pięknie wyszedł z warsztatu, chociaż końcówkę zMiłkowałabym tak:jestem letnią sukienką pachnącą nieistnieniem ew/jak letnia sukienka pachnącą nieistnieniem błyszczę światłem odbitym od tęczówek zerwana ze sznura na chwilę przed burzą gdy powietrze ciężkie od słów i wilgoci puszczam się z wiatrem banalnie i tylko tyle, pozwolisz, że zerwę ze sznura do siebie:))) pozdrawiam/V.
M._Krzywak Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 A ja mam pewne uwagi, ale to szczegóły, zatem nie będe zawracac głowy. Jeżeli chodzi o całościowe wrażenie - odbiór pozytywny, a to jest ważne. (może to "nieistnieniem" na "istnieniem" ?) Pozdrawiam.
Jaro Sław Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 "puszczam się z wiatrem" A puszczaj się..... Przepraszam, to nie w moim stylu, ale zwracam uwagę, że czasem podobnie jak niezamierzone rymy, pojawiają się niezamierzone kolokwializmy..... Coś by z tym trzeba zrobić... niestety......
zak stanisława Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Vero bardzo pozytywnie zaskoczyłaś mnie tym wierszem, treśc bardzo ciekawa, i niebanalne metafory, o których już zapomniałam ze można... bardzo plusowo pozdrawiam ciepło ES
paper_doll Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 w moim odczuciu trochę za bardzo przewidywalne, odrobinę przesilone (wysilone). to nie jest zły wiersz, ale nie jest też dobry (oczywiście moim zdaniem). wers 'puszczam się z wiatrem' jest cholernie tani. psuje efekt po przeczytaniu tego i tak, jak już wspomniałam, nienajlepszego tekstu. tytuł adekwatny. zdrowia, p.
deli s Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 wiersz niebanalny!!! poprzestawiałem wersy, może tak? zerwana ze sznura na chwilę przed burzą1 gdy powietrze ciężkie od słów i wilgoci3 puszczam się z wiatrem2(banalnie)-może bez i zrezygnowac z "banalnie"(wiadomo że z wiatrem to banalnie) jak to juz mówiono wcześniej pozdr. d. s
pathe Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 w takiej konstelacji sensów i zmysłów a ja bym to usunęła. plus za tą końcówkę szczególnie.
Vera_Ikon Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Dziękuję wszystkim za odiwedziny. Zdania co do tego "co wurzucić" "co zmienić" podzielone ;) JEGO ALTER EGO, STASIU - dziękuję. MIŁKO, pomyślę. Muszę się zastanowić. Pomysł sam w sobie całkiem miły, ale nie wiem czy pasuje mi do całości :) MR. KRZYWAK, proszę o uwagi. Są zawsze pomocne i konstruktywne, a przecież po to to forum. Więc jeśli masz czas i ochotę to gań :) Oczekuję :) JARO SŁAWIE, PAPER DOLL - chwyt może i tani, ale dokładnie o tę dwuznaczność mi chodziło. Język polski ma skończoną ilość słów i pewne zwroty wcześniej czy póżniej stają się utarte. Może pomyśł nie mój, ale pasował mi w tym miejscu i nie widzę w tym niczego za co można się wstydzić. DELI S, PATHE - dzięki i pomyślę. pozdr Weronika
Espena_Sway Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wero, mnie sama treść i pomysł odpowiada, choć wytłuszczone słowa, nie podobają mi się i wprowadzają /subiektywnie/ niepotrzebny patetyzm. pozatym good zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Vera_Ikon Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Myślę, że słowa zostaną, bo pasują do mojej wizji, ale cieszę się, żę się chwilę u mnie zatrzymałaś :) pozdr serdecznie Weronika
Ewa_Kos Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Dobrze się czyta i atmosfera przyciąga.Pomysłowe zakończenie. Lubię takie metafory a ''puszczam się z wiatrem'' ( aby polecieć?) supeeer. Pozdrawiam ciepło i zapamiętam wrażenia. EK
Vera_Ikon Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 IZO, EWO, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa. pozdr serdecznie Weronika
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 brawo . pod wrazeniem wielkim to ja jestem hyh zabraklo mi slowa po przeczytaniu a to sie nie zdarza. do ulubionych ;)
Vera_Ikon Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Dziękuję Ci Kasiu. Miło, miło. pozdr
pathe Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 druga część jest lepsza.i do niej wciąż wracam
Rekomendowane odpowiedzi