Ewa_Kos Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 z garbem doświadczeń wplątałam się w biel sufitu wiecznie gnam do nikąd choć czas staje na przekór a ja przesłaniam sobą świat niepotrzebny nikomu odszedłeś zanim zaczął się sen po twojej stronie śniłam życie ulepione z bólu i niewiedzy przebudzenie obciążyło mnie worami kamiennych dni zawieszonych na plecach we śnie wracamy do domu wita nas zieleń a ja nieopacznie wpadam w głęboką otchłań nocy bez nadziei na światło i powietrze tam jestem sama sny często przynoszą okaleczone i na wskroś dziurawe wiadomości
EWA_SOCHA Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ładny ten wiersz i dobrze się go czyta, a że smutny, przyjdzie czas, będą weselsze;) Serdecznie pozdarwiam!!! E.S.
Miłka Maj Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ale we śnie wracamy z podróży-->jakoś mnie wytrąciło z rytmu, może pominąć? wita nas zieleń a ja nieopacznie wpadam w głęboką otchłań nocy bez nadziei na światło i powietrze tam jestem sama bez ciebie sny zawsze przynoszą okaleczone i na wskroś dziurawe wiadomośći -->drobiazg, literóffffka ostatnie dwa wersy bardzo trafne! pozdrawiam/V.
Witold Marek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Gdyby odrzucić te prozatorskie dopowiedzenia? Zamiast pełnometrażowego oświetlenia - skromna latarka. Druga strofa może mieć 8-10 słów, nie tracąc na wadze. W pierwszej ogólny rozmach pozostawiłbym, choć przy zaokrąglenaich stylistycznych. Przecież owa "sama" jest "bez ciebie". Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi