M._Krzywak Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 wilgotny bilet sparuje w ręku jak dobrze by się teraz skończyło gdyby na chwilę kilka lat ubyło za oknami krowy dziobią ziarno kury wiją gniazda na dachach chat nad konia łbem śwista z piasku bat wróciłbym tam ale nie wiem jak * - tytuł to parafraza słów Jalu Kurka.
Russe Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 chat bat jak wg mnie straszne rymy :/
le_mal Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Pewnie rymy nie są zamierzone. Podoba się.Ta tęsknota.. Pozdrawiam sedecznie:)
M._Krzywak Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mysli pan, że to przypadkowa konstrukcja ? Ja nie.
Vera_Ikon Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ja też myślę, że nie jest przypadkowa, wystarczy Cię trochę poczytać. Się podoba proszę Pana. Się podoba. pozdr
Ewa_Kos Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 oj o te lata, żeby wróciły można powalczyć...Ciekawe, ciekawe plusik i pozdrowienia ciepłe. EK
Strange World Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 nie znam sie (powtarzam to czesto:D:D) ale wiersz przykuwa uwage:) stanowczo na plus;]
M._Krzywak Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 a i grzecznie podziekował :)
M._Krzywak Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie mogę-wszakże to prosty wiersz o utraconym wieku czarów i cudów, tych dziecinnych - to właśnie 2 strofa. a zakończenie - właśnie chciałem, co by było jak najprostsze :) Dzięki.
M._Krzywak Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rym też musi byc. chociaz ta inwersja troche kulje, ale to nic. Czytaj, Joaśka, nie marudź :)
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Myślę, że rymy są zamierzonym zabiegiem... wiersz ciekawy, wyróżnia się spośród innych... ale z drugiej strony nie znajduję w nim wiele.. może to moja, a nie jego wina, ale cóż poradzic. pozdrawiam /Arek
Espena_Sway Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Michale, rymy zamierzone, może niezbyt ciekawe ale do tego typu tekstu pasują. fajniste przerzutnie :) pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Jacek Mucha Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Kiedyś mój znajomy powidział:'Pisanie wierszy jest proste. "Można napisać: szedł facet ulicą, przejechał go samochód." Potem można zastanawiać się nad wieloznacznością formy, przekazu itp.' Do czego zmierzam? Słowo wiersz pozwala wynosić tekst nad inne teksty, teksty nie posiadające znaku wodnego wiersz. W każdym wierszu można w ten sposób znaleźć jakieś wartości. Od wiersza jednak oczekuję tego czegoś. I niech nikt mnie nie pyta o definicję 'tego czegoś'. Jakiś czas temu, na forum nie wyjaśniono czym jest 'to coś', więc nie będę się tłumaczył :) (ja mam swoją prywatną definicję, ale nie wyjawię jej, gdyż jeszcze nie jestem jej pewien do końca) W Twoim wierszu Michale nie ma tego czegoś. Pozdrawiam. :)
Noe-Gd Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 no i masz rację. w tym wierszu nie ma tego - coś. Krzywak robi za znawcę tu i wpisuja mu pozytywy dla byle czego. niewiem jak poprzednio ,ale ostatnio nie napisał nic ciekawego. przereklamowany.mocno.
M._Krzywak Opublikowano 18 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Jacku - no niech będzie, cóż ja na to mogę poradzic, czasem jest lepiej, czasem gorzej, trudno. ale miło, że wpadłeś-daaaawno nie było:) Noe- a ty to głupkowaty jesteś :)
M._Krzywak Opublikowano 18 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 przeciez tak miało zostac. Noemu sie podoba, dzwonil przed chwilą :)
Letnia sukienka Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku a ty czemu nie piszesz tylko krytykujesz? boisz się, że dostaniesz po skrzydełkach? oż ty muszko wstretna ;) Michałku śliczny wiersz. po prostu zajebisty i pomimo rymów się spodobał. całuski lucy
Rafał S. Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 trafiony temat, jesli zalozyc ze budowa i kompozycja wiersza celowa to tak zdecydownie mi sie podoba i naprawde miło siegnac do swoich wyjtakowyh wspomnien i porozplywac sie w tej slodyczy i zalu po przeczytaniu tego wiersza. Gdyby byl Pan poczatkujacy mozna by stwierdzic ze to brak wiekszych umiejetnosci a z tym to raczej bym sie nie zgodzil.Wiec dziekuje ze nie zamarnowalem czasu czytajac kawalek Panskiej tworczosci. Pozdrawiam Rafal:)
Roman Bezet Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Zaskoczyłeś mnie, kol. MK, serio. To pierwsze, zdaje się, niewysiloneTwoje dzieło. Nie boję sie użyć tego słowa - wbrew emocjonalnym, a upozowanym na obiektywno-naukowe, "misię" pana Muchy Jacka ;). Obawiam się tylko, ze nie wszystko co napisaleś jest do końca "sztucznością" - a tylko pod takim warunkiem to kupuję. Jeśli z prawicą wzniesioną zaświadczysz, że "sparuje" i "swista" to zamierzone, wyrafinowane stylizacje gwarowe (w końcu Jalu Kurek coś tu znaczy! - ale raczej z prozy np. "Grypa szaleje w Naprawie", niż swoich wierszy) - to nawet zgodzę się na to, zebyś mi postawił to piwo ;))) Końcówka pobrzmiewa dziwnie znajomo (nie wiem skąd i kto). Forma, sztuczność, zgrzytliwość - to jest ten dystans, który równoważy "słodką" refleksję (bo ona, sama w sobie, ani wielka, ani nowa, ani - ani ;) dyg b
Jacek Mucha Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Mam dość komentarzy w stylu:ładnie się czyta, jestem na tak pozdrawiam Stąd właśnie taka forma mojego rzeczonego komentarza, panie Romanie Bezecie ;) A ja Was wszystkich dalej nie rozumiem. Wiersz, Michale, nie jest zły. Wiersz jest, nie boję się użyć tego słowa - prosty. Mnie nie chwyta. Jest myśl, ale... wszystko już napisałem, nic wiecej nie dodam.
Rekomendowane odpowiedzi