jacek_sojan Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 przemknęły sanie Chełmońskiego ślady wypełnia śnieżna pustka po obnażoną szyję brzozy zagłębia niebo pazur chłodu w stygnącą ziemię nad nią jodła w białej włosienicy zmaga się z wichrem pan bezdroży nad każdą jamą trzyma wartę sroży się na każdym progu w powietrzu ptakom skrzydła ścina na rzece lodowy jego topór nie przepłyniesz nie przelecisz miedzą co dzieli dłonie czasu życia od śmierci grzbietem wieku pod wiatr wędruje szare stadko kuropatw
stanislawa zak Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Jacku, widziałam ten obraz i też wywarł na mnie silne wrażenie, pięknie go opisałeś, gratuluję! ES
mikołaj chrobochek Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 świetne, gratuluje stworzenia czegoś takiego pozdr:)
jacek_sojan Opublikowano 11 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Stanisławo! jak umiałem, dzięki! dobrze jest wracać do pewnych kanonów w obrazowaniu, a mnie zawsze się śnił taki poetycki przewodnik po muzeum malarstwa, aby uprzystępnić tą sztukę tak w ramach misji pedagogicznej - a Kraków muzealny jest niestety martwy
jacek_sojan Opublikowano 11 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 mikołaju!.; "czegoś takiego"...? to wierszyk tylko; gratulacje miłe! :) J.S.
jacek_sojan Opublikowano 11 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 dzie wuszko!.; stawiasz mi kolosalne wymagania, nie udźwignę! :) w 3 strofie wyobraziłem sobie Czas /animizacja/ dwuręki, który jedną daje życie, drugą zadaje śmierć - może to wystarczająco nie zrealizowałem, ale cóż, do doskonałości daleka moja droga, o wiele dalsza niż z Krakowa na Warmię; :(:)! J.S.
jacek_sojan Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 dzie wuszko.; w opłotkach gliniastych furczą komputery; nie wystarczy słowo, by do innej Ery schować się, pawim piórem zamiatać podwórko; lubisz zmieniać sukienki - teraz jesteś kurką!? J.S.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Witam. Włosiennicy. Fantastyczny. Gratuluję. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi