Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 niskie i wielkie uniżenie pani zakwakał kaczor do kaczki krzyżówki, lecz wiedząc dobrze, że te kwaki na nic, podstępem zaczął popisy i z główki rąbnął w bajoro jak nie ptak a człowiek, może co dzika kaczka odpowie … lecz na zaloty warte pół stosiny sfrunęła kaczka z zagrody na łąki, bacząc, co kaczor w gospodarstwie czyni, jęła w kałuży od cudaków siąpić, i tak obojgu przyglądał się człowiek, może co jeszcze do reszty dopowie … lecz niskie wielkie uniżenie tylko da się z szeregu szarpanin opisać, kiedy z kryjówki chciał człek nadto szybko czmychnąć gdzieś, krzycząc, aż to ptasia grypa, czy ptasia? – ja się już nad tym nie głowię, może co wszystkim teraz ty dopowiesz? ------------------------------------------------- od autora: Niskie Wielkie – wieś w pow. przasnyskim, w pobliżu Chorzel. Znajdują się tu głębokie doły wypełnione wodą, na których spotyka się dzikie ptactwo wodne. Są to glinianki po wybranej glinie. W Niskich znajduje się unikalna wychodnia iłów (z innej epoki geologicznej) z pliocenu. Cegły są tu wyrabiane z gliny liczącej kilkanaście milionów lal. Do tej ciekawostki dodałem wymyśloną opowieść z „zadaniem domowym” dla czytających.
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Jak zawsze pomysłowo, ekologicznie i etnicznie. A, tu we Wrocławiu, profesor z UW napisał w raporcie do budowy autostrady, że podejrzewa, iż w Lesie Pilczyckim może zamieszkiwać kropiatka (ptak błotny). No i klops, nie wiemy jak to podejrzenie obejść paragrafami prawa budowlanego. Może napisz wiersz, załączymy do wniosku o uzgodnienie. Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a niech Ci tam - dołączajcie - tylko to w zupełnie innej stronie niż ta moja, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
jacek_sojan Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Messo! kaczor sobie tak dobrze poczyna z panią kaczką, jak Ty z czytelnikami; rozjaśnij nam w głowach bo się końcu w tych kaczych dołach utopimy, i będzie na Ciebie! :))) J.S.
Messalin_Nagietka Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku - nie wykręcaj się - ja tam tylko dałem temat kaczy, może kto dopowie? wal śmiało, ocen nie stawiam z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi