janko Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 choćbyś się puszył stroszył oraz gdakał (mój poeto drogi) połamał skrzydła ręce oraz nogi - nic nie wymyślisz - dziś wiem to na pewno - jesteś jak kogut co siedzi na grzędzie - obwieszcza wszystkim swoje kukuuryyku rano w południe i pod wieczór jeszcze pragnie wygrzebać jakieś ziarnko w trawie by swym gdakaniem zwodzić wszystkie ptactwo obwieszczać śmiało że to diament prawie ach jak te oczka unosi kaprawe ach jak te nóżki ociera o siebie i wlecze skrzydła zmierzwione na wietrze i łyka łyka wciąż tylko powietrze jutro sobota - nie będzie niedzieli zabrali szkaradę i jaja wycięli
Krzysztof Wysocki Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 żart jak widać w wierszu łatwym nie jest bo to Panie i śmieszne i mądre ma być
Bartosz_Cybula Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o niebo lepszy niz ostatni oczywiście się przypieprzę: - nie potrzebne moim zdaniem myślniki - nie potrzebny moim zdaniem nawias - w pierwszym wersie krzywy rytm - lepiej dać "i" zamiast "oraz" - oczywiście niekonsekwencja rymowa w pierwszej zwrotce ( w ogóle pierwsza strofa najsłabsza technicznie i artystycznie) - rymy - nie znoszę ich, hmm chociaz przy humorystycznym wątku ujdą w tłoku Mam wrażenie, że napisałeś to pod wpływem złych emocji dotyczących ostatniego wiersza. A więc więcej takich złych emocji życzę, bo wychodzą Ci na dobre. Ogólnie nie jest źle, ale mogło być znacznie lepiej. Pozdrawiam
le_mal Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Dwie ostatnie strofy są świetne.:)pozdr.
janko Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o niebo lepszy niz ostatni oczywiście się przypieprzę: - nie potrzebne moim zdaniem myślniki - nie potrzebny moim zdaniem nawias - w pierwszym wersie krzywy rytm - lepiej dać "i" zamiast "oraz" - oczywiście niekonsekwencja rymowa w pierwszej zwrotce ( w ogóle pierwsza strofa najsłabsza technicznie i artystycznie) - rymy - nie znoszę ich, hmm chociaz przy humorystycznym wątku ujdą w tłoku Mam wrażenie, że napisałeś to pod wpływem złych emocji dotyczących ostatniego wiersza. A więc więcej takich złych emocji życzę, bo wychodzą Ci na dobre. Ogólnie nie jest źle, ale mogło być znacznie lepiej. Pozdrawiam wrażenia są mylące.:-)) ten tekst zaistniał jakieś cztery miesiące temu i wcale nie jest lepszy od poprzedniego. ( msz). oczywiściwe, może Ci się bardziej podobać, to kwestia smaku; mogę się nawet zgodzić, że myślniki i nawias i rym krzywe są, i ... że cały wiersz jest do d... dziękuję, że zechciałeś zabrać głos. pozdrawiam
Bartosz_Cybula Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 pogadaj se i przeczytaj moją sygnaturkę
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Cybula, zadajesz się z jakims czosnkiem, a kudy jemu?
jacek_sojan Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 rozumiem ten wiersz jako formę składania samokrytyki; chwali się hasło "wyciąć", ale trzeba go rozciągnąc konsekwentnie na wszystko - na to dzieło również, bo to nie jest nawet jajo - to wydmuszka; J.S.
janko Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czy wiesz, skąd pochodzi i kto pierwszy rzucił określenie "wydmuszka"? :-)))
janko Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gaworitie, gaworitie towarzyszu sekretarzu...
Rekomendowane odpowiedzi