Pan_Fei Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 i tak boli gdy wpisujesz mnie starannie w obwód posłania tam gdzie tylko ja wiem jak dojść znajduję i
stanislawa zak Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 na krawędzi świata- nie dało się inaczej?- to już było, oprócz tego wiersz nieoklepany, słowa staranne dobrane, wiele mówiące, pozdrawiam
Pan_Fei Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ukrywam, że obawiałem się trochę tego zagrania, nie mniej, po głębszym namyśle zdecydowałem się zaryzykować i napisać wiersz "prosty jak koło" (jakkolwiek względnie by to nie brzmiało;). Oczywiście jestem otwarty na sugestie, dlatego też, jeśli więcej osób będzie miało jakieś obiekcje- chętnie pomyślę nad czymś innym. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny Fei
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poza tym tekst z przesłaniem jak najbardziej widocznym w każdym twoim tworze bywaj
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Fajne, ja bym zaczynał od Linijki...Ekierka....Cyrkiel, no ale z takim piórem....Pozdrawiam serdecznie. Stefano z Lasu Księżnej.
stanislawa zak Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 nie mówię zeby mito przeszkadzało, wręcz odwrotnie lubię tę metaforę,ale...może i ktoś coś pozdrawiam
Pan_Fei Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poza tym tekst z przesłaniem jak najbardziej widocznym w każdym twoim tworze bywaj Rozumiem Twoją uwagę, aczkolwiek wiersz jeszcze świeży, więc niech poleży. Przemyślę to, tak, czy owak dzięki za odwiedziny :) pozdr. Fei
Pan_Fei Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki wielkie, z tą Twoją skromnością to chyba przesada ;) Pozdrawiam Serdecznie Fei
Pan_Fei Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanisławo, obiecuję, że pomyślę nad tym fragmentem. Jak tylko wpadnie mi do głowy coś innego, mniej oklepanego, co zachowa połączenie między-strofowe (a i mnie samemu się spodoba), to masz jak w banku, że skorzystam ;) Pozdrawiam Cię serdecznie Fei
Eugen De Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza z tym wpisywaniem w obwód posłania( i tu jakiego? od posłannictwa czy od legowiska?), bo jesli będzie od posłańnictwa, to ta ogromna hiperbola z krawędzią świata, jeszcze jakoś wytrzymuje, ale jeżeli posłanie będzie czytane jako legowisko, to krawędź śwaita brzmi strasznie patetycznie, za dalekie sięganie, bo może jest jakies posłanncitwo boskie....? Pozdrawiam.
Pan_Fei Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza z tym wpisywaniem w obwód posłania( i tu jakiego? od posłannictwa czy od legowiska?), bo jesli będzie od posłańnictwa, to ta ogromna hiperbola z krawędzią świata, jeszcze jakoś wytrzymuje, ale jeżeli posłanie będzie czytane jako legowisko, to krawędź śwaita brzmi strasznie patetycznie, za dalekie sięganie, bo może jest jakies posłanncitwo boskie....? Pozdrawiam. oj oj, muszę się wybronić. posłanie wykorzystane jest w obydwu znaczeniach- posyłasz mnie na krawędź świata, ale nie Świata geograficznego, tylko "tego świata, gdzie tylko ja wiem jak dojść", świata posłania/legowiska właśnie. Przyznam szczerze, że nie rozumiem uwagi z "posłannictwem boskim" (to musiałby być orgazm stulecia ;) Tak czy siak- dziękuję za uwagę Pozdrawiam Fei
Pan_Fei Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pytanie, czy może dojść do dobrego wiersza :] Dziękuję Ci bardzo za odwiedziny Pozdrawiam Fei
Pan_Fei Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie o to chodziło :) "Świat, do którego tylko ja znam drogę" to nasza rzeczywistość, rzeczywistość naszej alkowy, która z rotacji wokół łóżka, równie dobrze może stać się rotacją wokół "świata", z nami, zawsze na odległość promienia. Mimo, że to czysta geometria, związek machinalny, matematyczny, siedzimy w nim razem, w nieskończoność zataczając kręgi. To nie seks, który sprowadza się do "dochodzenia" boli najbardziej, tylko to, że my wciąż jesteśmy razem, to, że zawsze znajdzie się jakieś "i...", które zatrzyma nas przy sobie. Wiem, że tłumaczenie tekstu jest wysoce nieetyczne, aczkolwiek, chciałem w ten sposób odratować ten nieszczęsny "świat". Jeśli dalej nie kupuje, to będę nad nim siedział tak długo, aż coś wymyślę. Chyba, że są jakieś propozycje? Pozdrawiam ekshibicjonistycznie Fei
Lady_Supay Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 smutne. sczególnie to "i", które może oznaczać "i nic"... i tak w kółko i tak dalej ono raczej rozdziela nie spaja szczególnie, że znajdujesz pozdrawiam serdecznie E.
Pan_Fei Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Cię widzieć, Su. Dzięki za czas, który tu spędziłaś Serdeczności Fei
Pan_Fei Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Myślałem, myślałem i wymyśliłem! ;) i tak boli gdy wpisujesz mnie starannie w obwód posłania tam gdzie tylko ja wiem jak dojść znajduję i czasem najprostsze rozwiązanie jest najlepsze;) Pozdrawiam Fei
porpsy Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 krawędż staje się granicą więzienia, współny promień siłą iluzji więzi...
Pan_Fei Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kurde no! Teraz jak zmieniłem?! :P Co do promienia, chciałem go gdzieś wcisnąć na początku, ale zrezygnowałem, nie jest niezbędny do interpretacji, a jeśli ktoś przysiądzie to sam dojdzie do tego, kto jest środkiem, a kto krawędzią w tym kole. Pozdrawiam i dziękuję za wizytę
Sanestis_Hombre Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 ja zacząłem czytam od końca do początku i prawie gra -> niezły pomysł pozdr!!
Pan_Fei Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam nadzieję, że w normalnym szyku też gra ;) pozdr. Fei
Rekomendowane odpowiedzi