Mirosław_Butrym Opublikowano 5 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Widzę świat, Jego dzieło, On za nas w mękach swego ducha wyzionął. "Wybacz im, bo niewiedzą co czynią," Echo przeszłości niesie, jej duch zapomniany. Piękne gwiazdy płaczą swoim światłem, ciesząc nasze oczy. A czas umyka stale, biegnąc ku wieczności, Sumuje mnogość chwil dobrych i smutku, Których losy świata nam obraz malują, Wielkich ludzkich odkryć i zła, wojen skutków.
Mirosław_Serocki Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Pomijam błąd i chcę wierzyć, że to wina ograniczonej działalności klawisza "spacja", spowodowanej drobinkami pokarmów. może herbatka? albo warsztat, albo początki. w tej formie i z tymi pseudofilozoficznymi zrywami nie nadaje się do niczego. dlaczego w ostatnim wersie przeczytałem "wojen sutków"? to daje do myślenia. ten rym ni z gruszki, ni z pietruszki.
Roman Bezet Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och! wróciła 'prawdziwa poezja'. I że to tak na trzeźwo tym razem poszło? Tylko - tylko skąd w autorze tyle sadyzmu?!!! Cieszyć się z czyjegoś płaczu, a niechby i gwiazd?! dyg, dyg b
Regina Misztela Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 i tu i tam bym powiedziała, że słabo, a tu powinnam napisać bardziej słabo, ale nie da się:) masło maślane , w sumie jak wiersz. pozdrawiam Reginka
Roman Bezet Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a miałaś się umyć i iść gdzieś - nie szkoda Ci czasu na tekiecoś? ;P dyg b PS. A co tu słabo?, a co tu maślane? - konkrety kobieto, wiesz, że zadymianie niczego nie daje - liczą się tylko gołe fakty! ;D
jacek_sojan Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 tu nie jest słabo; mnie jest słabo!
Piotr Sanocki Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Piękneee! Aż łezka w oku się zakręciła ;) "On za nas w mękach swego ducha wyzionął." - to jest boskie! Interpunkcja, że palce lizać. Kropka na końcu wersu, ale w środku ani przecinka. Hmmm widać nie każdy potrafi uważać na j. polskim ;) A rymy genialne. Na pielgrzymkę z tym wierszem!!! Pozdrawiam serdecznie
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Nie znacie się na sztuce przez duże "S".
jacek_sojan Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 panie Włodzimierzu.; święta prawda, nie znamy się; ale jedno nas pociesza - autor też nie; taka kolektywna niedola - zawszeć raźniej!
Rekomendowane odpowiedzi