Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 no no panie er baby cichną jak pan na mszę wchodzisz dobrodziej zaczyna inaczej gadać Pawełek i Maryśka bez korników jak dwa i pół wieków temu a Nepomucen jakiś weselszy dach nad kapliczką naprawiłeś Karolek panie z piaskowca jak święty kwiaty wycieczki żołnierzem pan Jego jesteś na górce byłoby dobrze z moją i ze mną ale musisz pan dostojniej panie er
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Nic a nic nie rozumiem (znaczy, co to za er...), więc podejrzewam, że nie mogę sobie ufać i powiedzieć publicznie, że mi się podoba nie narażając się na śmieszność.
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Dzięki za próbę odbioru Panie Włdzimierzu. To er to od Rewiński. W lokalnym kościółku/kaplicy, który moim staraniem został wytremontowany, są cenne rzeżby w drewnie Pawła, Marii, Nepomucena, które odkornikowałem i wymyłem z farb olejnych (nie osobiście), są cudne. Obok Maria Bor wykuła w piaskowcu Naszego Papieża. Mój wymyślony rozmówca docenia moje wysiłki-taka jest opinia mieszkańców Lasu Księżnej (obecnie Żdanów), 700 lat, ze 30 dymów, urokliwa dolinka w Górach Bardzkich, a nawet widziałby mnie pochowanego na górce, gdzie spoczywa jego żona. Ot i prawie wszystko. Więcej ma: www.rewinskistefan.republika.pl Pozdrawiam serdecznie.
jacek_sojan Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 tak, panie er, pan jesteś żołnierzem, a ten skromny wierszyk, to antemurales /może nie chrystianitatis/ rycerza szaławiły - samochwały; i już wiadomo - o kim to pisał Brzechwa! historyk literatury pozdrawia! J.S.
Stefan_Rewiński Opublikowano 28 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiwat historia literatury i jej żołnierz!
Stefan_Rewiński Opublikowano 29 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiwat historia literatury i jej żołnierz! Myślę, Jacku, że chwalipięctwo w poezji, to ciekawy obszar. Trzeba by konkursik.
M._Krzywak Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Słowacki wchodził do kościoła i duchem przesyłał "uczucia" modlącym się dziewicom :) Oj, panie er, panie er... Dobrze, że był komentarz uzupełnijący, bo ani w ząb...
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Nie masz dziewic w Lesie Księżnej.
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Panie eR - troszkę niezrozumiałe - ale cóż - poczytałem komenty i już wiem o co chodzi, szkoda, że sam wiersz tego nie wyniósł, choć kroci z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi