Oscar Dziki Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 umieranie zajmuje nam trochę czasu tak jak myślenie też trochę czasu w pewnym czasie dochodzimy do wniosków iż czas jest potrzebny by leczyć rany które kiedyś (w pewnym czasie) zadano ale istotnie nie ma czasu na roztkliwianie do stracenia na samotność do zmarnowania w occie codzienności nie można pozwolić aby minął czas jakby na to nie patrzeć nasz i jakby na to nie patrzeć dokonany i przyszły prędzęj czy później przeszły i nie możemy pozwolić aby czas nas ominął bo na bezczynność nie mamy czasu
Tomasz_Biela Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 no fakt fakt czas daje nam wiele czasu na siebie :)
Bartosz_Cybula Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Literówka w drugim wersie. Oscar rymy :/ nasz, nam, nas - czy to naprawdę konieczne tyle razy? Zastanawiający wiersz, ale te ciągłe powtórzenia sprawiają wrażenie naciąganych. Nad treścią muszę jeszcze posiedzieć.
Oscar Dziki Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słuchaj, wiersz jest stylizowany na mantrze. Nie ma popisu formy. Łykasz, albo nie. Treść nie jest skomplikowana, więc nie siedź nad nią. Sory za literówkę. W zasadzie rymy mialy sluzyc rytmowi wypowiedzi i niczemu wiecej.:/
Eugen De Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Oscarze! Ja oczywiście z punktu bardzo egoistycznego najchętniej pod wierszem widziałbym Twoją jego analizę - dlaczego,co i po co? rytmy, długości wersów, powtorzenia- co robią i dlaczego ich tyle? A to by była nauka... ! Kto jest za? Pozdrawiam.
Bartosz_Cybula Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No jeśli stylizowany na mantrę (na mantrze) to zmienia postać rzeczy. Teraz rozumiem te powtórzenia.
M._Krzywak Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 To ja pozwole sobie łyknąc... Bez zbędnych wywodów- nie mam nic do zarzucenia, ale z tą prostotą treści bym się kłócił. To nie jest prosta treśc. Pozdrawiam.
vacker_flickan Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 „ale istotnie nie ma czasu na roztkliwianie do stracenia na samotność do zmarnowania w occie codzienności” te gierki spoko są, wersyf mógłby być lepszy, ale na tym zwykle nie grasz, więc się nie czepiam wiersz na poczekaniu — niezły, szkoda że nie masz więcej czasu na pisanie brakuje mi tu czasoprzestrzeni i teorii strun;) taki ryzyk-fizyk czas bije sekundami w tym samym rytmie i dźwięk czasu brzmi, tak samo do usranej śmierci to tyle co do zarzutów zagorzałych przeciwników powtórzeń (mam nadzieję, że w życiu również tak uważają, by się nie powtarzać) pozdr
piernik Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 hejo Nie znalazlem niczego szczególnego w tym utworku, a wrecz przeciwnie. Jest mdły i do obrzydzenia nieodkrywczy. Czas, czas, czas nie nalezy do nas. I te powtorzenia... Słowa nieprzyjemne, ale szczere. bye
Oscar Dziki Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wreszcie ktos z gustem:)
Jacek Mucha Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jeśli ktoś musi zastanawiać się nad treścią, to... hihihi ;) Dla mnie wiersz jest zebraniem kilku wyrażeń z czasem w roli głównej, i tyle :( Jest czas potem go nie ma i znowu jest... jakoś mnie to wszystko nie chwyta za myśli. A na dodatek w wierszu nie ma cosia :) Nie będę pisał co poprawiłbym, bo to tylko subiektywności moje. A zresztą nie mam już tego w zwyczaju. Pozdrawiam.
Oscar Dziki Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szlusznie
Bartosz_Cybula Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No niestety mam zwyczaj zastanawiania (przepraszam źle, mam zwyczaj ślęczenia nad wierszem i staram się coś z niego wyłowić) się nad treścią każdego wiersza, a nie odpieprzać komentarzy bo przeleceniu tekstu. Sorry.
piernik Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Nigdy nie próbowałem "przelecieć" tekstu. To jest możliwe, panie Cybula?? Tylko bez skojarzeń;) bye
Bartosz_Cybula Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przelecieć wzrokiem
Patryk_Nikodem Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 coś wyszło z pustki? do mnie przemawia :) fajny pomysł, dobrze się czyta. nie jest to zły wiersz. pozdrawiam
vacker_flickan Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, to piękny wiersz
Julia Valentine Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Oskarze, fajny ten wiersz :) rymy nie najlepsze, ale nie jest źle, tylko: "nasz czas ominął nas" - brzmi naprawdę kiepsko; powtórzenia nie przeszkadzają; a swoją drogą (tak odnośnie treści) czytałam niedawno genialny artykuł o względności czasu - temat bardzo skomplikowany skądinąd i do zastanowienia :) [teoria względności, strun itd - cudowna fizyka :)] pozdrawiam serdecznie
Oscar Dziki Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tam sa jakies rymy poza tym czas-nas, ktorego jakos nie moge obejsc? Fizyka relatywna jest wspaniałą dziedziną, do której mogę jedynie podsycać. dzieki za odwiedziny i pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 zjadło mi komentarz, więc powtarzam: za dużo czasu w czasie za dużo nas w czasie tekstu przemyślenia są, ale nieświeże ("daj czasowi czas" i napisz coś lepszego) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi