Agnieszka Lisicka Opublikowano 22 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zimno jak sztylet przeszywa ciało me A ja tylko ciepła, tylko ciepła chce. Słońce! Przytul mnie! Podaj obie ręce I rozpal moje serce, Które lodem pokryte Śpi gdzieś w mroku ukryte.
Tali Maciej Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 lepiej... nie mówić pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 lepiej usunąc... jeszcze ktos przeczyta :) Niestety, zupełnie nie dla mnie. Pozdrawiam.
Ona_Kot Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 zacznijmy od początku:Zimno jak sztylet przeszywa ciało me A ja tylko ciepła, tylko ciepła chce. --> porównanie zimna do sztyletu jest tak stare, jak samo zimno i jak sam sztylet, bardzo banalne więc i wyświechtane. Zaimki osobowe typu "me", "twe" lepiej wyrzucić - brzmią nienaturalnie i nadają tekstowi żałosnego patosu, a rym zdaje się - tez kiepski Słońce! Przytul mnie! Podaj obie ręce I rozpal moje serce, Które lodem pokryte Śpi gdzieś w mroku ukryte. --> wrażenie infantylnej piosenki a personifikacja słońca występuje już w piosenkach pierwszaków ;] ogólnie rzecz biorąc: bardzo słaby tekst, kiepski nawet banalny i kiczowaty przykro mi, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi