stanislawa zak Opublikowano 22 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 młodzi mają tyle na głowie chociażby włosów czasem świecą - nie przykładem- łysiną stare kobiety mają swoje zmarszczki w nich noce nieprzespane codzienne zmęczenie zgodę na odejście na dalszy plan czasem tylko sierść kocią w dłoni Różaniec i słowa pochodzące gdzieś z głębi czasu jakby tylko wieczność była zdarza się że wnuki wejdą na głowę dzieci nie szanują popchną w tramwaju ofukną lekarze politycy wyzwą od "moherowych beretów" ale to przecież mało ważne skoro Oblubieniec jest coraz bliżej to miłość która wie że najpiękniejsze w życiu rodzi się gdy umieramy dla siebie
Tomasz_Biela Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 //////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ młodzi mają tyle na głowie aż świecą czasami nieprzykładem łysiny wielu nie brakuje stare kobiety mają zmarszczki w nich noce nieprzespane zmęczenie jak zgoda na odejście w dalszy plan i sierść jakiegoś zwierzaka na „żegnaj” różaniec i słowa pochodzące z głębi czasu jakby tylko wieczność odmawiała litanię o życie wśród żywych zdarza się że wnuki wejdą na głowę dzieci nie szanują popchną w tramwaju ofukną lekarze politycy wyzwą od "moherowych beretów" ale to przecież mało ważne skoro Oblubieniec jest coraz bliżej to miłość która wie najpiękniejsze w życiu rodzi się gdy umieramy dla siebie //////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ no to znoooowu ja
jacek_sojan Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 najsłabsza 4 strofa - widać w niej zbyt ostentacyjne ciśnienie teraźniejszości /publicystyczny akcent/ - mogło by jej tu w ogóle nie być; a poza tym, jest to pięknie zharmonizowany poetycko wiersz; z mądrym przesłaniem; pozdrawiam autorkę! J.S.
Lady_Supay Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Stasiu, bardzo mi się podoba, ale muszę się zgodzić z Jackiem - zbędna 4 strofa. Pozdrawiam ciepło
stanislawa zak Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 kochani, dziękuję za zainteresowanie, ale właśnie ta 4 zwrotka była powodem powstania tego wiersza. ale jeśli szanowne grono uważa że zbędna , wyrzucę!a niech tam! Olesiu, jesteś anty, ja coprawda też nie lubie wtrącania się czyli tła religijnego w wierszach ale tu będę bronić racji, bo tu właśnie chodzi o osoby starsze, które większą część swojego czasu spędzają w kościele, zbliżając się do Boga, i właśnie to w tym wierszu jest naj...dlatego ostatnia MUSI zostać, 4 nie musi więc pójdzie precz! tylko nie wiem czy moja wersyfikacja jest dobra, czy Tomka lepsza, bo wydaje mi się, że z Tomka coś trzeba wziąć! Tomku- dzięki!!!! Jacku dzięki za pozdrowienia nawzajem!!!buziaczki dla córusi!
jacek_sojan Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Juleczka pięknie się kłania i szykuje się do debiutu w warsztatach, tak - taka ambitna szelmutka! J.S.
stanislawa zak Opublikowano 25 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Jacku, powiedz że czekam na szelmutkę! buziolki dla niej!
hewka Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Stasiu, klimat oddalas extra, udal Ci sie wiersz, pozdrawiam Cie:)
stanislawa zak Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 oooo Hweko witam!!! serdecznie!
Ewa Rajska Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 a jak dla mnie to trochę generalizowanie jest. wiersz się podoba, ale nie do końca zgadzam się z przesłaniem. znam wiele starszych pań, którym za przeproszeniem tyłka się do kościoła ruszyć nie chce i jeszcze więcej młodych ludzi, którzy mają różaniec np. w piórniku, czy na palcu. róznie to bywa:) pozdrawiam ciepło! ER
Rekomendowane odpowiedzi