piernik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgasiłem radio i zabrałem mu głos Pięknie mówił o Krakowie Tym nieznanym anonimowym zwyczajnym Dzielnica Salvator gdzie tworzył Harasimowicz Życie targowych przekup tak krzykliwych Stadion Cracovi pełen miłości i nienawiści Teraz milczy głośnik i Kraków Jak zielona lampka radia migają przed oczami obrazy Chropowatość membrany szorstkie myśli nasuwa Jest ciszej i ciemniej Wieczorna pustka wraca po każdej audycji na koniec dnia
M._Krzywak Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Wiersz wypadł nieźle - w końcu Kraków to moja enklawa... Mnie osobiście nasuwa pełne obrazy i podobnie - skojarzenia. A jakby zamiast "pustka" na końcu dac "cisza" ? Ze świątecznymi pozdrowieniami, aby jednak więcej było t5ej miłości, a nie nienawiści... Pozdrawiam serdecznie.
piernik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Jest ciszej i ciemniej Wieczorna cisza(!) wraca po każdej audycji... Mielibyśmy dwie "cisze" w bliskim sąsiedztwie. Dzieki za wgląd. Wesołych i miłosnych;)
Letnia sukienka Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 zmieniłabym wersyfikację reszta bez zmian :) wesołych świąt panie piernik :) Lucy kiecka w grochy
Yasioo Zimiński Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 oo...Joasiaa :D dobrze wiedzieć ;]
Rekomendowane odpowiedzi