kall Opublikowano 23 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 nie zabiję karpia - nie mam serca i tak ostrego noża. zresztą mało istotne. jak kutia czy siano pod obrusem. i w butach. czerwonym też nie ufam - populiści z przyczepioną brodą i workiem wypchanym komercją. w natłoku bombek cichutko uciekają święta * * * spędziłam jutrzejszy dzień i dwa następne - było nadzwyczaj spokojnie bez zbędnych ceremonii nadeszło Słowo i już - karp pływał uśmiechnięty z opłatkiem pomiędzy łuskami
Yasioo Zimiński Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 mocna końcówka. może będę odosobniony, ale podoba mi się bardzo, szczególnie pierwsza strofa - też k***a nie moge tego robić (nawet im wody dolewam i rurką tlenu dorzucam). pozdrawiam.
kall Opublikowano 23 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 dziękuję wszystkim za cieplutkie słowa :)Jasiu : na szczęście jestem kobietą. i w zbrodni karpia zazwyczaj wyręczają mnie faceci ;)Izo : wersja po drobnej modyfikacji. oczywiście - dzięki twojej pomocy dziękuję jeszcze raz. i życzę spokojnych. pozdrawiam kal.
Tali Maciej Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 początek rozwleczony, ale później jest już dobrze i punta poprawia uśmiech na twarzy
Agnes Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 bałam się tego wiersza (wiesz znowu wigilia w tytule), doznalam jednak bardzo pozytywnego zaskoczenia, gdyby wszyscy tak o Świętach pisali... bardzo bardzo wpasowuje się w moje świąteczne widzimisie pozdr. a
Eugen De Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Gratuluję. Nie rozumiem tylko kropek. Wspaniałe określenie - "populiści z przyczepiną brodą", a finał- smaczek na "Słowo" , które nadeszło... Pozdrawiam.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 brawo Kall, uwielbiam takie kwiatki wieńczące dzieło, prawdziwy ''happy end'' :) ogólnie jest dobrze. pozdr.
Ona_Kot Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 kocimix (jeśli można) nie zabiję karpia - nie mam serca i ostrego noża. mało istotne. jak kutia czy siano pod obrusem. i w butach. czerwonym też nie ufam - populiści z przyczepioną brodą i workiem wypchanym komercją. w natłoku bombek cichutko uciekają święta * * * spędziłam jutrzejszy dzień i dwa następne - było nadzwyczaj spokojnie bez zbędnych ceremonii nadeszło Słowo i już - *** ten uśmiechnięty karp - to trochę przegięcie pozrawiam
Vera_Ikon Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Bardzo pozytywnie oceniam. I tematykę i wykonanie :) pozdr świątecznie Weronika
M._Krzywak Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 No właśnie, ta wigilia to nie tylko hipermarketowe gówno... Ale "zieloni" protestowali i chwała im za to. Oprócz dwóch ostatnich wersów na tak. I oczywiście życzenia, spokojnych i faktycznie, bez tych zdychających stworzeń... Dobry wiersz, posdrawiam.
kall Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 witam ;) dziękuję wszystkim za wasze komentarze i wizyty. co do karpia - nie lubię. po prostu. święta mogą się odbyć bez ludzkich przyzwyczajeń. wystarczą tylko dobre słowa. kolędy. opłatek. narazie zostawię karpia na końcu. niech się uśmiecha. najwyżej później coś zmienię. Tali Olesia Agnes (z wielkim uśmiechem:)dzie wuszko mr Kapuściński ;) Kocico Weroniko M. Krzywaku - dzięki wam jeszcze raz ;) z życzeniami spokoju i godnego przeżycia Świąt Kalina
piernik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Tak, tak, tak. Oprócz uśmiechniętego karpia( za Kotem). Spokojnie, jak miło. Święta papa Dzie wucha Mikołaj. NIEświęty:) filozofka nasza;)
Espena_Sway Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Kalino kawał dobrej roboty P.S. ja karpia również nie jem :) pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
kall Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję pierniku ;) będę o tobie mysleć zajadając się kolejnym czarnym ciachem ;)) wesołych/ kal.
kall Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hm. załóżmy Ligę Obrony Karpia. :) dzięki za miłe słowa serdecznej atmosfery/ kal.
Rekomendowane odpowiedzi