kall Opublikowano 12 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 nie zasłaniaj oczu wskazówka od urodzenia jest ślepa na pamięć tyka bezustannie przez roznegliżowane pokolenia geniuszów uczonych w Piśmie słowie i szkole podstaw szarego życia nie można być biernym działać wbrew tym beznadziejnym sekundom
Marian Koń Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 geniuszów jestem przeciw słowom samotnym jedno słowo nic nie znaczy ale jak ma już być to z tołkiem jeżeli to mają być pokolenia geniuszów to razem a jak po przerwie to bym użył raczej w odmianie innej np. genialnie uczonych w Piśmie słowie i szkole podstaw szarego życia uczeni w piśmie słowie i szkole ??? ta szkoła coś nie tak nie można być biernym działać wbrew tym beznadziejnym sekundom chyba trzeba działać względnie działajmy bo tak to trochę niebardzo chyba że nie zrozumiałem pierwsze 4 wersy tak szczególnie 3 i 4 za koncept +
kall Opublikowano 12 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 panie Marianie - wyjaśnienia na privie ;) pozdrawiam kal.
M._Krzywak Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Krztynkę się pogubiłem. Nie można byc biernym, to fakt, ale dlaczego akurat uczeni w Piśmie? (może chodzi o prawa faryzeuszy ?) Bo w szkole to prędzej. A kim sa te roznegliżowane pokolenia??? Nie wiem, jak ocenic, zbyt dużo nie łapię... Pozdrawiam!!!
kall Opublikowano 12 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 roznegliżowane pokolenia - takie, które nie mają przed nami żadnych tajemnic. 'nagie', bez jakichkolwiek niespodzianek. uczeni w Piśmie - odniesienie do religii (uczeni w słowie - filozofia, w szkole - teraźniejszość) pozdrawiam kal.
Vera_Ikon Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 A mnie się podoba, poz tymi wyodrębnionymi "geniuszami" - tu się zgodzę z przedmówcą :) - nie potrzebna linia przerwy! Poza tym bardzo ciekawie ci to wyszło. Może tym razem bez zapartego dechu, ale mimo wszystko - fajnie sie czytało :) pozdr serdecznie Weronika
kall Opublikowano 13 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 dziękuję wszystkim za wizyty i komentarze ;)weroniko : geniuszów zostanie. właśnie po to by ich wyodrębnić, uwypuklić. dzięki za miłe słowa ;)dzie wuszko : hm. interpretacja ciekawa ;) mnie bardziej chodziło o to, by działać aktywnie, tworzyć wciąż na nowo swoje życie, bez ustanku. by nie mówić 'jeszcze mam czas' ale robić wszystko, aby zapisać się jako pokolenie odkrywające coś, ukazujące jakąś prawdę ;) poza tym, że cię niezmiennie uwielbiam to dziękuję za plusowanie ;) pozdrawiam kal.
kall Opublikowano 13 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. [zarumieniona, ba - czerwona po uszy] dziękuję ;) kal.
Rekomendowane odpowiedzi