Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 . a gdyby choć tak przez chwilę zatopić się w sensie istnienia i spojrzeć daleko na milę co jeszcze jest do zrobienia czy szukać nadziei w modlitwie a może uciec od wiary w szczurzej życia gonitwie odnależć tą cząstkę do pary a może słodycz czułości bo chyba tego szukamy odwzajemnionej bliskości gdy myśli wnet postradamy i cóż nam w życiu zostanie młodości sekund kilka pór roku przemijanie istnienia krótka chwilka
Marian Koń Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 bardzo miła "pioseneczka" łatwo lekko i przyjemnie, może nic extra odkrywczego ale coś w tym drzemie ... ... no i oczywiście te "i" wszystkie precz .
Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 a ztym i to masz chyba rzeczywiście rację, podśpiewywałem sobie ten tekst i to i mi nie przeszkadzało ale, bez jest jeszcze fajniej zrezygnuję tak będzie lepiej nisko się kłaniam i pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Witaj. Od tej strony, to bardzo mało dałeś się poznać i wyobraź sobie ,że potrafisz tak lekko i ładnie. Pozdrawiam serdecznie. EK
Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 oj dzięki za miłe słowa, boję się umieszczać wiersze rymowane bo zawsze używam w budowie rymu podobne końcówki fleksyjne (pierwsze skojarzenia) nie szukam rymów niedokładnych, a wiem, zę taka droga daleko w pisaniu nie zaprowadzi, więc unikam takiej poezji wiersz powstał w momencie, błysnęło natchnienie pod sklepieniem i powstało coś takiego dzięki za wizytę nisko się kłaniam i pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Aż się usmiechnęłam do Twojego wiersza, to chyba też przy okazji do Ciebie. Zawsze wydawo mi się, że rymowane wiersze piszą ci, którzy potrafią śpiewać. Czytałam z przyjemnością, pozdrawiam :)
Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 co do śpiewania to wszedłem kiedyś do finału w karaoke, ale nie przez talent wokalny a przez szoł które razem z kumplem odstawiliśmy tańcząc na barze dzięki za odwiedzinki i miłe słowa nisko się kłaniam i pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Macieju, napisz czasem rymem. Bardzo fajnie Ci wyszło, bedę czekała :)
Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 jak chcesz rym w moim wykonaniu, to zapraszam to wiersza HEN TAM Z DALEKA PŁYNIE RYMÓW RZEKA, lub do prozy BAJKA O SŁO(le)NIU tam jest rymów aż za wiele dzięki za młe słowa nisko sie kłaniam i pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Na tyle znam Pana twórczośc, że podejdę od strony tej lekkości, umiejętności i podpiszę sie pod powyższymi uwagami... (bo jak odgadnąc, co prawdą jest??? Pytania, pozostają w zawieszeniu) Pozdrawiam!!!
Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 dzięki za wizytę, tekst jest z niedopowiedzeniami, które zostawiam dla czytelnika lekkość i umiejętność to miłe komplementy (czerwienie się) nisko się kłaniam i pozdrawiam
Yasioo Zimiński Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 a mi nie bardzo się podoba. szczególnie w drugiej strofie: "czy szukać nadziei w modlitwie a może uciec od wiary" a modlitwa nie jest ucieczką do wiary? takie troche na siłe to. pozdrawiam serdecznie.
Pawel Bodytko Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 W tej ostatniej zwrotce "i" naprawde by sie przydalo... dla podkreslenia puenty. Podoba mi sie bardzo.
Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 nie wiem dokładnie z mojego deistycznego punktu widzenia, modlitwa jest zagłębianiem się w wiarę, nie odwrotnie, ale to tylko moje spojrzenie na temat dzięki za wizytę nisko się kłaniam i pozdrawiam
Pawel Bodytko Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 O, Jeszcze jedno -- "dywagacje" jako tytul troche wiersz ponizaja...
Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. być może masz rację, na początku było tych "i" zbyt wiele, i jak zacząłem ciąć to obciołem wszystkie, jeszcze soie pośpiewam ten tekst i może coś się uda wymyśleć dzięki zza wizytę nisko się kłaniam i pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie rozumiem, tego "poniżania", przepraszam ale co chciałeś przez to powiedzieć bo jestem troszkę zagubiony i nie wiem jak się do teg komentarza odnieść nisko się kłaniam i pozdrawiam
Pawel Bodytko Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie rozumiem, tego "poniżania", przepraszam ale co chciałeś przez to powiedzieć bo jestem troszkę zagubiony i nie wiem jak się do teg komentarza odnieść nisko się kłaniam i pozdrawiam Co miałem na myśli, to negatywne zabarwienie słowa "dywagacje" -- Dywagacje to coś co można lekceważyć, coś jałowego, głupiego i marnowanie czasu... Tutuł ma w sobie coś cynicznego, a wiersz mimo lekkości jest poważny. Plusem tego tytułu, jest jego "wartość reklamowa" - przyciąga uwagę.
Tali Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 w moim zamyślę sowo dywagacje miało odzwierciedlać przemyślenia, zastanawianie się nad życiem co do reklamy to niezdawałem sobie z tego sprawy, ale nie wydaje mi się aby to był jawny cynizm, tytuł powstał tak samo spontanicznie, ajk cały wiersz dzięki za wytłumaczenie, bo nie zabardzo wiedziałem o co ci chodzi jeszcze raz dziękuję nisko się kłaniam i pozdrawiam
Pawel Bodytko Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zauwazylem jeszcze jedna rzecz... masz dwa "zycia" w jednej zwrotce... Moze to ostatnie zastapic "istnieniem"? ("istnienia krotka chwila") Pozdrawiam...
Rekomendowane odpowiedzi