Oskar_Rakowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ktoś komu nasycająca mgła wyznaczyła Ostoję w ukryciu, Ktoś komu dolina zaczarowana Błękitnym królestwem ukojenia się roztwarła. Zakotwiczył serce rubinowe Kamienny topór dzierżąc w pamieci. Zakotwiczył serce rubinowe A ciernowe strachy w niewoli pamięć zaciskały. Pragnął miłować jak nikt kogo poznał W wędrówce istnienia. I kochał choć łyk powietrza Gnił w cieniu przeszłego. Wojenny tętent z oddali sztormy wzbierał Waleczny nienawiści pęd niebiosa zakreślał. I tak w miłości i tak w nienawiści Trawił dni kolejnych bieg szarozłoty.
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Strasznie udziwniony ten tekst...a może to ja zmęczona jestem? Noc już późna,pora spać! Jutro powrócę i może mój odbiór będzie inny! Pozdrawiam.I.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hmmm nawet fajny klimat zarysowany. Pozdrawiam, Kai Fist
Joanna_Felicja Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ja bym dodała,że ten wiersz mógłby ktoś zaśpiewać.Idealnie wpasował się w melodię,która przyszła mi do głowy,czytając go.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi