Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto pójdzie ze mną przez świat
Nie przetartymi dotąd drogami
kto pozna radości i bólu smak
kto podzieli się swoimi snami.

Kto da mi swą grzeszną duszę
kto skąpie się w bieli radości
kto da złość swoją i uśmiech
kto pójdzie w mojej miłości.

Kto w ciemności poda swe ręce
Kto da ust pocałunku płomień
kto weźmie czułości w podzięce
zbaczając na mego życia drogę.

Opublikowano

Mnie natomiast w ogóle nie poruszył. Przeczytałam go jak wiersz Adama Mickiewicza, co najmniej jak odgrzewane kotlety. Na dodatek Mickiewicza w wieku 15 lat. Intencja mogła być poważna, ale treść i forma troszkę nie grają. Według mnie, że by pisać dobre rymowane wiersze, trzeba być cholernie zdolnym. A to jest troszkę ... a zresztą już nic nie mówię. Przepraszam.

Opublikowano

w odpowiednim czasie znajdzie się odpowiednia osoba,która podąży tą drogą nie oglądając się za siebie...wiersz piekny,troche odbieram go jak wyznanie (tylko do kogo...),pozdrawiam!

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za opinię... Kamilo,nie przepraszaj... co do Mickiewicza...porównanie mnie do takiej wybitnej osobowości jest aż nazbyt wielką pochwałą.... nie znam jego twórczości z okresu dzieciństwa,ale mi pochlebiasz i dzięki Ci za to,aczkolwiek ten wiersz nie musi się Tobie podobać, ponieważ nie każdy odnajduje siebiei nie dopasowuje danego wiersza do swoich upodobań.i osobistych odczuć ,bądź też przeżyć,a co do rymowanki... . Dorma ... dzięki i proszę bez tego Pana,głupio się czuję. Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam patryk

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• No czad, czad totalny :)    Na konkurs jednego wiersza poproszę :))
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Berenika97 @Berenika97 Meta wizja, lubisz to. Czytelnicy też :-) Dla człowieka byt jest odbiciem jego świadomości. Nie dostrzegamy tego, czego nie możemy zrozumieć, bo nie znamy. Stąd wniosek bardzo poetycki: każdy człowiek to świat. Ale myślę, że to nie rozum, ale uczucia są naszym naturalny m" językiem" komunikowania się z całością/ Istnieniem/ Tym Co Jest.   Przecież "meta wiedza" jest możliwa jedynie z "meta pozycji" "boskiej". Ale czy ta wiedza uczyniłaby nas bardziej szczęśliwymi, skoro nauka nie przynosi szczęścia, ale rodzi niekończące się pytania?   A propos "tego co jest". Ostatnio mechanika kwantowa twierdzi, że materii nie ma, że jest ona jedynie formą koncentracji energii :-) Faktycznie, już równanie Einsteina e=mc2˛ daje temu pełną podstawę. Pzdr  
    • @KOBIETA okrutna jesteś:) Wczoraj nie jadłam śniadania, dzisiaj też nie, ale zrobiłam pyszne kotleciki z drobiu na oliwie swoje tarte buraczki, ale było warto :) och tam mi się chciało buraczków swoich:)
    • W skarpetach i sandałach, gdyś przyszedł już cię chciałam niezguła z siatą biedry, w której trzymałeś getry, koszulkę przepoconą, wiedziałam – będę żoną mój fanie Fify demo z traktorem A.Romeo Lubię ci się przyglądać, słuchać o twych poglądach o woskowinie w uszach, tak bardzo mnie poruszasz i paproszkach w pępuszku, gdy szepczesz – powyłuskuj dla ciebie gwiazdkę z nieba, pół świni, bochen chleba A gdy w gumiakach człapiesz, serce mi w górę skacze gdy bekasz, pierdzisz, siorbiesz, ochotę mam na orgię mój misiu, mój tłuścioszku, mój byczku, mój pieszczoszku twardzielu, jakich mało, niewielu was zostało Leniwych, zapuszczonych, zazdrosnych o swe żony jak witam się z sąsiadem, ty już wszczynasz tyradę przecież cię nie opuszczę, kochany tyś mi bluszczem rosiczką, dzbanecznikiem i trutniem, drapieżnikiem Już, ściągaj kalesony i przyjdź w ramiona żony dziś mnie nie boli głowa, czas więc nocnych miłowań dzióbku, macho, ogierze, nikt jak ty mnie nie bierze po ciemku, w dwie minuty lub w pół, gdyś jest napruty Jesteś moim mężczyzną, dla ciebie zrobię wszystko nie doznam szczytowania, choć rozkosz oszałamia wybrałam cię i basta, żaden ci nie dorasta tyś w swym rodzaju jeden – myjesz po sobie sedes!   ___ 10.03. obchodzimy Dzień Mężczyzny

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

[Powtórka tekstu]  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...