Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mówię: miejmy świadomość naszych słabości poetyckich. Przyjmijmy do wiadomości i zrozummy, że na tym portalu są słabe teksty i są perełki. Perełki trafiają się niezwykle rzadko. Ten utwór nie jest perełką. Poznadto jest umieszczony na forum gdzie dozwolona jest wszelka krytyka. Nie ma się co oburzać na słowa krytyczne i radziłbym niektórym (sobie radzę to codziennie!), by podchodzili do tego co piszą, z wielką pokorą. Nie piszę tego pod adresem autorki tego tekstu, tylko bardzo ogólnie. Starajmy się, w miarę możliwości, skupić się na komentowanym tekście, a nie poruszać kwestie wzajemnych animozji.

Pozdrawiam

Adam

krytyke jesli jest konstruktywna przyjmować należy z pokorą i zrozumieniem, wszelkie pochwały ze spokojem i dalej cieszyc sie zyciem.
A prywatne animozje, cóz one znaczą przy ogromie wszechswiata smile.gif

a wiersz perełką nie jest bo nie traktuje o sprawach wielkich i wzniosłych - to tak w ramach wyjasnień smile.gif

zresztą całe życie doskonalimy siebie i świat wokół nas smile.gif
( aż wszystko stanie sie sztuczne i plastikowe tongue.gif )

To ja powiem tak, Assire napewno jeszcze pokarze nam na co go stać ponieważ już w tym wierszu widać całkiem ciekawe sformułowania, atmosfera. Co do doskonalenia świata i siebie to uwarzam że nie istnieje coś takiego jak ideał. Ktoś to wymyślił i tyle. Wszystko ma swoje wady, ale można je zaakceptować, polubić ,pokochać , przymknąć na nie oko czy tez mnóstwo innych rzeczy .Czasem niedoskonałości dodają uroku, są czymś co wyróżnia spośród reszty. Oczywiście nie twierdzę że dąrzenie do pewnych efektow jest złe, bo to nieprawda. To oczywiście jest dobre, wyznaczamy sobie jakieś cele i dążymy do nich ,to jest jak najbardziej pozytywne, tylko zatracanie sie w tym dązeniu jest dość szkodliwe, jak mówisz " aż wszystko stanie sie sztuczne i plastikowe" nie można dopuścić do takich efektów chorego zapatrzenia w przejaskrawione ideały. Myśle ,że każdy inaczej odbiera swój ideał , więc trudno jest osiągnąć taki ,który zadowoliłby resztę.
No tak ale to tylko mój pogląd, troszkę zakręciłam ,ale sens chyba można zauwarzyć? smile.gif
Serdecznie pozdrawiam
Natalia