Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Dawid jest piękny jak antyczny mebel - miło popatrzeć na mięśnie z kamienia nazwano to Eden ze względu na biały marmur i ponadczasowość idealnej formy trochę tu zimno - wieje od kamienia i jestem skruszona jak to kobieta podatna i wrażliwa na rozwapiennianie sumienia przecież nie zmieniłam się - jestem wciąż taka sama (inaczej: samotna) Dawid na to nic: nie oburza się nie poci nie myśli - ma zbyt piękne dłonie coraz trudniej być człowiekiembez ciebie gdy nawet grzeszyć się nie chce w tym piekielnym niebie
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 o widzę, że rymy są chociaż nie jestem przekonany czy ten zabieg był do konca udany: kamienia-sumienia; ciebie-niebie. hmm? Dawid na to nic: nie oburza się nie poci nie myśli - ma zbyt piękne dłonie - to mi ciut nie leży, za dużo tego ''nie''. reszta na poziomie, bez zarzutu :)) pozdr.
stanislawa zak Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Agato!pięknie powiedziane: jak to kobieta na rozwapienianie sumienia,nie pytam skąd takie piękne metafory , pozdr. ciepłem wieczoru.
Roman Bezet Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Bardzo dobry wiersz ;) Chwalę, chwalę, chwalę, chwalę, chwalę, chwalę, chwalę, chwalę, chwalę... Kilka drobiazgów: za wiele "i" literek, czy na pewno "rozwapiennianie"? Reszta propozycji w tekście (acha! ostępy przed - po myślniku ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Piekielne niebo" - to jest to, co bezety lubią pasjami ;) pzdr. b
jasiu zły Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Wow! No jestem pod wrażeniem, chociaż z tymi rymami można było więcej i lepiej, ale ja już nie marudzę. Ładnie!
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam:0) rymy-przypadkowe.. ja rymowac nie umiałam, nie umiem i umiec nie bede:P rzeczywiście moze to wyglądać na czestochowe, ale nie mam siły poprawiać-musisz to strawić;) mnogość "nie" stary jak swiat zabiej, moze przegadany i gnijący ze starości-ale tutaj zastosowany wyjatkowo świadomie;) i tyle Dziękuje za odwiedziny Trzymaj się cieplutko-pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D no i nie ma jak miły komentarz na koniec dnia:p Dzięki za odwiedizny i poświecony czas Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1.kurcze-kamień gnębił mnie już wczesniej i zielonego nie mam pojecia co z nim zrobić-nie chce wycinac całej strofy-tzn to kwestia mniejszego zła:albo całośc poleci albo zostaje powtórzenie 2. jedno "i" zostaje wywalone wedle sugestii:0) 3.rozwapiennianie: chcialam stworzyć neologizm, troszkę przesadziłam, przekombinowałąm...ale czy musze likwidowac? (i przy okazji przebudowywac cała strofa?) 4. na "chwalę"... mogę jedno odpisać: dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję,...:D 5. standardowo, myślniki zostaną poprawione;) Pozdrawiajac serdecznie Bezety Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak zobaczyłam ze mam komentarz od ciebie, byłam pewna że dostanę po uszach-a tu ani pożadnej bury, ani oryginalnej (dziwnej:P?) interpretacji: ufff... rymy: absolutnie nie moja działka: napawrde przy czytaniu ten zbieg okolicznosci jest aż tak widoczny?.. Dziękuje za odwiedziny i poswiecony czas Trzymaj sie ciepło:) Agata
51fu Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Co do rymów — jak Jay Jay. 'Piekielne niebo' widziałem już kilka razy, a więc zdecydowanie osłabiło to puentę. Zdarzało mi się czytać lepsze wiersze Twojego autorstwa. Niemniej pozdrawiam. // 51
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kurcze , moz ejakaś uwaga odnośnie rymów? tzn dac jakaś inwersję czy uzyć synonimów? (choć z synonimami cąłkowicie mi sie rozpadnie wszytsko, a inwersja nada charakter sztucznosci), puenta: nie widzałam, więc sadziałm ze to dosć dobry oksymoron..a jednak:p, Mma nadzieje ze to iż czytałes lepsze nie znaczy ze ten jest makabryczny:p Wielkie dzięki za odwiedziny i poświęcony czas Pozdrawiam ciepło Agata
51fu Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Jeśli zostaniesz przy tym oksymoronie, to dość łatwo uniknąć rymu. Napisz wówczas w tym niebie piekielnym. Chyba nawet lepiej/mocniej zabrzmi. Myślę też o 'sumiennym rozwapiennianiu'. Co prawda uzyskuje się dwuznaczność, ale czy jest to dwuznaczność rozsądna, musi zdecydować Autorka. ;) Możesz odetchnąć. Z pewnością nie jest makabryczny. Tylko trzeba kamień oszlifować, bo treść przecież niegłupia. Jeszcze raz pozdrawiam. // 51
Marek Wieczorny Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Pani Agato! Nic dodać, nic ująć. Piękny wiersz! Tak nastrój może opisać jedynie Kobieta. Smutno mi, że Bohaterka utworu już nie chce grzeszyć. Lepiej, moim zdaniem, przyjemnie grzeszyć, niż z tęsknotą za grzechem... pokutować. Serdecznie pozdrawiam Marek Wieczorny
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Zostawiam - :), bo jak się nic nie wpisze, to nie można zagłosować...
Luthien_Alcarin Opublikowano 7 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kurcze , komentarz przesympatyczny...gdyby tylko nie ta "pani':) Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 7 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba muszę troszeczkę odczekać, bo mma narazie za "swieży stosunek: do tego wiersza zeby być wmiare obiketywna Dzieki za poswiecony czas-pozdrawiam ciepło;) Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 7 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rewanzuję się podwójnym :)) POzdrawiam Agata
Jacek_P. Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 A to może: Dawid jest piękny jak antyczny mebel - miło popatrzeć na mięśnie z kamienia nazwano to Eden ze względu na biel i ponadczasowość idealnej formy trochę zimno - wieje od marmuru i jestem skruszona jak to kobieta podatna i wrażliwa na rozwapiennianie sumienia przecież nie zmieniłam się - jestem wciąż taka sama (samotna) Dawid na to nic: nie oburza się nie poci nie myśli - ma zbyt piękne dłonie coraz trudniej być bez ciebie człowiekiem nawet grzeszyć się nie chce w tym piekielnym niebie W ten sposób zniknie powtórzenie kamienia, biel odniesie się do formy, zniknie rym kamienia - sumienia (rozwapiennianie bardzo mi się podoba, bo jest wieloznaczne - sklerotycznie i chemicznie - wapno wypala) Rym ciebie - niebie został wystarczająco zamaskowany bezecią propozycją. Pozdrawiam najserdeczniej Ja.
Rekomendowane odpowiedzi