seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 proszę o urlop od marzeń od złud i nadziei wietrznych niech nic się już nie wydarzy chcę w pustce posiedzieć bezpiecznie nie zniosę łez w każdej rzęsie i w każdym oddechu tęsknoty nie muszę spijać więcej horyzont niech zniknie z oczu pragnę dziś drzew kołysania pójdę w niewolę do traw niech halny mnie nie osłania wywieje resztki zjaw panie zamknij, proszę drzwi do głodnej duszy bólu w sercu nie zniosę od siebie odpocząć muszę [sub]Tekst był edytowany przez seweryna żuryńska dnia 13-10-2003 17:59.[/sub]
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 1. Płynnie się czyta. 2. Ładna forma. 3. Treść dość oryginalna. Jest ekstra, nawet lepiej. I ja przyłączam się (jeśli mogę? oczywiście) do tej prośby "Panie zakmnij, proszę, drzwi do głodnej duszy, bólu w sercu nie zniosę, od siebie odpocząć muszę!" (przypomina mi trochę wiersz : "Zabierz okna Boże" A. Gruszko) ps. a gdybyś usunęła "mi" ? w 4 strofie, 1 wers? Pointa podpowiada, że to idzie o podmiot liryczny w pierwszej osobie l.p. seweryn m [sub]Tekst był edytowany przez Seweryn Muszkowski dnia 13-10-2003 17:42.[/sub]
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Acha, ty również (jak A. Gruszko), nie masz szacunku do istoty, do której kierujesz swą prośbę? (pisanie z małej litery) - pytam z ciekawości. s.m. [sub]Tekst był edytowany przez Seweryn Muszkowski dnia 13-10-2003 17:37.[/sub]
Aneta Paradysz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oj tak, tak...urlop od siebie..!(?) ...gdybyś znalazła sposób, Seweryno, to ja się piszę :))) Pozdrawiam Aneta
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo mi sie podoba..Urzekl mnie Twoj wiersz..Szczegolnie rymy:) i nastruj
Mandaryn Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 całkiem niezła forma... ale niepopadaj w zachwyt..... pracuj nad wierszami dalej..... czekam na wiecej.... pozdrawiam
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Seweryno - wiersz przepiękny.. Ale gdyby to ode mnie zależało - nie dałabym Ci urlopu skarbie. Absolutnie. Bo wiem, że zaraz byś go zawiesiła...bardzo szybko. Też takie podania pisałam... Ale doniesiono mi że lądowały w koszu... na szczęście całuję cię - Mireńka:) (poproszę mi napisać, ile kilometrów mieszkasz ode mnie. Muszę to wiedzieć!!)
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Szperanie w wierszach, które przeczytano wcześniej, jest wspaniałym doświadczeniem. Właśnie znalazłam "ściągę" do podania. Zabiorę bez pytania. Dziękuję. A.
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tak.... to piękny wiersz . Dziękuję Autorce bardzo i serdecznie pozdrawiam Tadeusz
Rekomendowane odpowiedzi