Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Walhalla Straciłem drogę W szeleście Sypkiego piasku Zagubiony W odgłosach niesionych Przez wiatr Wypalony Przez czerwoną Kulę ognia Upadłem Słysząc Ostatni krzyk Sokoła Spoglądając Chmurom W oczy Zanuciłem Ostatnią Pieśń dzielnego Skonałem 19.06.2003 [reedycja / poprawienie tagów html, 29.09.2004]
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 chyba słusznie skojarzyło mi się z:"Wiem, że wisiałemna wiatrem odzianym drzewiePrzez dziewięć nocyOszczepm zraniony,Odinowi fiarowanySam sobie samemuChlebem mnie nie karmiono,ni napojem z rogu, Wypatrywałem ku dołowi, Przyjąłem runy- włając przyjąłemSpadłem ptem stamtąd"<<Pieśni Najwyższego, strofy 137-138, "Edda poetycka", w przekładzie i opracowaniu A.Załuskiej>>nie chodzi o formę...
Anna Sarań Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Klimat jest , wykonanie też w miarę poprawne, ale za bardzo bazuje na płytkich emocjach, szczególnie puenta. Trochę oderwany od rzeczywistości. Ale to tylko moje uwagi:) Jest dobrze:) Pozdrawiam.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W tym wypadku całkowicie zgadzam się z krytyką.Nieco płytko z ekspresją i emocjami, bo o to mi w tym wierszu chodziło."lakoniczny opis zwyczajnego, głodnego, zmęczonego słońcem wędrowca"Pozdrawiam ! ! !
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ech Ty mój kochany zmęczony słońcem wędrowcze już Ci niosę calutki dzbanek .........mrożonej herbaty świetnie gasi pragnienie, ożeźwi umysł ( i nie zgubisz już drogi) i oczywiście uchroni przed skonaniem! P.S. mam nadzieję, że sie nie spóźniłam?!Natalia
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a nie lepiej równie krzepiące winko?
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...dzbanków to przydało by sie 10. A od winka to mnie odrzuca..., ale dzięki za chęci.
Assire__var__Anahid Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 lubie twoja twórczości.podoba mi sie,jakby bliskie jest.
BeZDoMnA_ŁzA Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ..pewnie w koncu poproszona zostane o nie komentowanie Twojej tworczosci.. ..ale poki co to ...hmm.. ..to i tutaj ..szeptem wypowiem slow pare... .. ..Nie chadzaj tam..gdzie piasek sie spod nog wymyka..- to niebezpieczne.... ..Nie sluchaj wiatru..jego jeszcze nikt nigdy nie dogonil-choc wola "zlap mnie"... ..Nie podchodz zbyt blisko do ognia..- on tylko na poczatku grzeje..pozniej palic zaczyna.. ..Staraj sie nie upadac..bo ani sokol..ani chmury ..ani nawet piosenka ktora bedzie z Toba na ustach Twoich ...reki nie poda..- sa po prostu nieczule... .....I....i nie konaj prosze...- badz tutaj ...chocby tylko dlatego ...ze... ..ze ja...tak bardzo lubie Cie sluchac.... ....a teraz otulona marzeniami i smutkiem we lzach ukrytym..pojde... ..i poszla... ..pozostawiajac zapach ...hmm... ktorego sama nie potrafi okreslic ....
Kamila_Ilska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba mi się:) Rzeczywiście z uczuć mało, ale jest tu coś innego. ...A tak na marginesie jaka to pieśń dzielnego? czy może "Swords in the wind"?
Rekomendowane odpowiedzi